Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Muhaliflere Türkiye Üzerinden Silah Sevkiyatı

Suudi Arabistan ve Katar'ın Suriyeli muhalifleri silahlandırma faaliyetlerine hız kazandırdığı iddia edildi. Silahların Ürdün ve Türkiye üzerinden, CIA'in koordinasyonuyla Suriyeli muhaliflere ulaştırıldığı ileri sürüldü.  

27 Mart 2013
Muhaliflere Türkiye Üzerinden Silah Sevkiyatı

Amerikan New York Times gazetesi, eski Yugoslavya'nın dağılması sürecinde kullanılan silahları Hırvatistan'dan Suudi Arabistan ve Katar'ın satın aldığını iddia etti.

Habere göre, Katar ve Suudi Arabistan nakliye uçaklarıyla Ürdün'ün başkenti Amman'a getirilen uçakların buradan Türkiye'ye de gönderildiği iddia edildi.

2012 Kasım ayından itibaren Suudi Arabistan, Katar ve Ürdün'e ait kargo uçaklarıyla, Hırvatistan'dan satın alınan silah ve askeri malzemelerin Ankara Esenboğa Havalimanı'na taşındığı, buradan da karayoluyla Suriye'nin kuzey sınırında muhaliflere ulaştırıldığı ileri sürüldü.

Şimdiye kadar Ürdün ve Türkiye'ye 160 uçuşun gerçekleştirildiği belirtilen haberde, Amerikan Merkezi Haberalma Örgütü'nün de (CIA) muhaliflerin silahlandırılmasında koordinasyon rolünü üstlendiği ifade edildi.

Haberde, CIA'ın söz konusu silahların özellikle terör örgütü El Kaide ile bağlantısı olan grupların eline geçmemesi için çaba sarf ettiği belirtildi.

Amerikan New York Times'ın iddiasına göre, 3500 ton askeri malzemenin bu yolla Suriyeli muhaliflere ulaştırıldığı vurgulandı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.