Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Kılıç: Türk Milleti Kardeşçe Yaşayacaktır (Video)

ATA- DER tarafından organize edilen Nevruz Bayramında Caferi-Der Genel Başkanı Avukat Sinan Kılıç, Türk Milleti'nin barış içinde kardeşçe yaşayacağı mesajını verdi.  

22 Mart 2013
Kılıç: Türk Milleti Kardeşçe Yaşayacaktır (Video)

Türkiye Caferileri Lideri Sayın Hocam Selahattin Özgündüz, Değerli milletvekillerimiz, Değerli protokol mensupları ve alanı dolduran siz halkımız. Hepinize saygılarımızı, sevgilerimizi, dostluk, kardeşlik ve barış duygularımızı, sunuyoruz.

Biz bugün burada bir bayram, bir şenlik, bir festival havasıyla toplandık. Ne için toplandık? Nevruz Bayramı için toplandık. Aynı topraklar üzerinde yaşayan insanların acıları, sevinçleri, mutlulukları, ülküleri ortak olursa, bunlar paylaşılırsa o zaman o topluluk gerçek anlamda bir millet olmuş olur. Milleti oluşturan, milleti millet yapan en önemli faktörlerden birisi ortak acıları ve ortak sevinçleri olmasıdır.

Çin Seddi'nden Baltık Denizi'ndeki kıyılara kadar uzanan bir coğrafyada Kafkaslar'dan Ortadoğu'ya kadar uzanan bir alanda bir bayram, bir şenlik havası var. Bunun sebebi, farklı halklardan, farklı topluluklardan oluşmasına rağmen, ortak bir duygu, düşünce ve yaşayış içerisinde olmasıdır. Nevruz bir çok yönleriyle, yeni yıl veya islami değerler bakımından bir yere bağlanabilir. Ama Nevruz'daki en önemli özellik gece ve gündüzün eşit olmasıdır. Karanlık ve aydınlığın eşitlik günüdür Nevruz. Bunun için bayramdır, eşitlik günüdür. Bu eşitliği bütün hayatımıza uygulamamız lazım.

Anadolu Coğrafyasında, Türkiye Coğrafyasında, Türk milletinin etnik kökeni, inancı, her ne olursa olsun, duygusu düşüncesi her ne olursa olsun hepsi ortak bir ülkü, ortak bir gelecek, ortak bir kaygı ve tasa etrafında birleşmişlerdir. Bu yapıyı, bu birlikteliği ancak ve ancak dışarıdan işal edilen, kan vahşet, terör işal eden bir takım gruplar bozabilir.

Türk milleti buna asla izin vermeyecektir. Türk milleti bu coğrafyada dostça, kardeşce, barış içerisinde, daha nice böyle Nevruzlar kutlayacaktır. Hepinizin Nevruz Bayramı'nı canı yürekten  Caferider adına kutluyor, bu organizasyonu gerçekleştiren ATA- DER'e ve katkılarını esirgemeyen Şişli Bld. Bşk. Mustafa Sarıgül'e şükranlarımızı ve teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Dostluk kardeşlik ve barış adına Nevruz Bayramınız mübarek ola.

İzlemek İçin Tıklayınız

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.