Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Bağcılar İAC'de Nevruz Coşkusu (Foto)

İAC'dan alınan bilgiye göre 20 Mart çarşamba günü Bağcılar İmam Ali Camii derneği tarafından düzenlenen programa Bağcılar halkının ilgisi büyüktü. 

22 Mart 2013
Bağcılar İAC'de Nevruz Coşkusu (Foto)

Programın sunuculuğunu camiamızın fedakar eğitimcilerinden Tuncay Otay'ın üstlendiği program konuşmalar , skeçler , büyüklerimizden eski nevruzdan alıntılar , çeşitli ödüllü yarışmalar ile devam etti.

Programın açılışını yapmak ve Kuran-ı Kerim okumak üzere  kürsüye ilk Bağcılar İmam Ali Camii cemaatinden H.İzzet Uçar çıktı.

Karabulut Nevruz'un önemini açıkladı

Okunan Kuran-ı Kerim ardından Nevruz'un caferi mezhebine göre yeri ve önemini , Katılımcılara hoşgeldiniz konuşması yapmak üzere kısa adı CABİR olan Dünya Caferi Alimler Birliği başkanı ve İmam Ali Camii Alimi H.Hasan Karabulut kürsüye çıktı.

Karabulut ilk önce tüm katılımcıların nevruz bayramını '' Her gününüz nevruz olsun , Nevruzunuz kutlu olsun '' sözleri kutladı.

Karabulut konuşmasının ilerleyen dakikalarında başlıca şunlara değindi;

Ehl-i Beyt mektebinin öncüleri imamlarımızın dilinden nevruzu arz etmek istersek 3 başlıkta bunları şu şekilde sıralayabiliriz.

1-Nevruz yaradanın yarattığı insandan kendisine itaat için ahid aldığı gündür.
2-İmam Cafer-i Sadık(a.s) buyurmuştur : Allah insanlara yılda bir kez kıyameti anlatıyor ve bunu nevruz gününde yapıyor. Nevruz uyuyanların,uyuşanların uyanması ölenlerinde dirilmesidir. Örnek verecek olursak bitkiler ve ağaçlar tekrar canlanıyor ve çiçek açıyor ölen toprak ise bununla beraber tekrar can buluyor.
3-Nevruz alevi ve caferi toplumunda şüphesiz büyük önem arz etmektedir. Bunun sebebi ise nevruz İmam Ali(a.s)'ın Peygamber(s.a.a) tarafından veli olarak gösterildiği günün Gadr-i Hum gününün adıdır.

İmam Cafer-i Sadık(a.s)'a nevruzu neden tüm müslümanlar kutlamıyor diye sorulduğunda İmam Cafer-i Sadık(a.s)'ın cevabı şöyle olmuştur : Emeviler o günden ( gadr-i hum gününden ) beri hilafeti gasp ettiler ve nevruzu unuttumaya çalıştılar onun için araplar emevi soyundan geldikleri için nevruzu ve gadr-i hum'u terk ettiler.

Ancak onların dışında kalan bizler velayete bağlı olan bizler nevruzu yaşatıyoruz çünki bizler onları gibi velayeti ve Ehl-i Beyti asla terk etmedik.

İslam ve İmamlarımız bize diyor ki ; Tabiat ile beraber sizde yenilenin , nevruz günü yeni elbiseler giyin , sabahleyin abdest alın , güzel kokular sürün ve birbirinizi tebrik edin fikirleriniz ve düşüncelerinizide nevruz ile beraber yenileyin.

Bu alemde herkes yenilenmek istiyor yakın zamanda ortadoğuda bir bahar esti ve adını '' Arap baharı '' diye adlandırdılar oysa ki bu bahar '' İsrail'in baharı'' oldu. İsrail isteklerine göre yürümekte ve müslümanlar her geçen gün karanlığa gömülmekte ve siyonist emparyalist güçler için birbirlerini karalamak baharlarını son bahara çevirmektedirler.

Allah(c.c)'den istediğimiz dünyaya gerçek nevruz gerçek yenilik kardeşlik dostluk gelsin ve o günü getirecek olan 12.İmam İmam Mehdi(a.f) gelsin.

Karabulut konuşmasına bütün katılımcılara hep bir ağızdan dile getirdiği dualar ile son verdi.

Cemaatin büyüklerinin duygu ve düşünceleri alındı

Karabulut'un ardından eskilerden nevruz günlerinin nasıl kutlandığını öğrenmek hemde duygu ve düşüncelerini almak üzere İmam Ali Camii büyüklerinden H.Ebulfazl'in ve Meşhedi Hüseyn'in duygu ve düşünceleri iyi dilekleri devam etti.

Grup Meşale Kahkahaya boğdu

Yapılan konuşmalar ardından Grup aktif'in desteği ile İmam Ali Camii gençlik tiyatro grubu olan Grup Meşale'nin canlandırdığı keçel ve köse'nin yer aldığı '' Semeni 2 '' isimli oyun katılımcılara güzel anlar yaşatırken bütün alanı kahkaya boğdu.

Grup Meşale programda iki kez sahne alarak yine alanı güldürmeyi başarırken ikinci oyunlarında '' Niyazi Ahirette 2 '' isimli oyunu sergiledi ve alandan kendilerine çoşkulu alkış aldı.

Ödüllü geleneksel yarışmalar yapıldı

Nevruz kutlamalarında artık geleneksel hale gelen yoğurt içinde altın bulmak ve elma yeme yarışması yapıldı.Yarışmayı kazanan isimlere çeşitli ödüller verilerek yarışmalar sona erdi.

Eğitime destek tekrar ortaya çıktı

24 mart pazar günü yapılacak olan üniversite sınava katılacak olan gençlere ve yine üniversitede okuyan gençlere kitap hediye edilerek , okuyup bu mektep için çalışan başarılı bir birey olmaları için dua edildi.

Ayrıca adaylara destek ve motivasyon amaçlı 22 mart cuma günü yapılması planlanan başarı dileklerinde bulunmak , söyleşi sohbet ve ikramlı program yapılacağı açıklanarak davet edildi.

Geçtiğimiz yıl türkiye 6.sı olan ve şuan hukuk fakültesi okumakta olan mektebimizin gençlerinden Yusuf Kumtepe kürsüye davet edilerek alkışlar eşliğinde ödülünü yine bir eğitimcimiz olan sunucu Tuncay Otay'dan aldı.

Program şiir , nevruz ateşi ve su savaşları ile son buldu.

Programın sonlarına yaklaşılırken İmam Ali Camii toplumundan Umut Yağmur'un İmam Ali (a.s) hakkında okuduğu şiir tüm alanda dikkatle dinlendi. Şiir ardından Tuncay Otay'ın programı kapatması ile yakılan nevruz ateşinden atlayan gençler geleneksel olan su savaşı ile gecenin geç saatlerine kadar nevruzu büyük çoşku ile kutladı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.