Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

ABD, Ürdün'de ÖSO Birliği Kuruyor

Amerika, Fransa ve İngiltere, Ürdün'de 10 bin kişilik Özgür Suriye Ordusu birliği kuruyor. Alman Der Spiegel, Amerika'nın Ürdün'deki askeri kamplarda Suriyeli muhalifleri eğittiğini yazdı. 

11 Mart 2013
ABD, Ürdün'de ÖSO Birliği Kuruyor

Haftalık yayınlanan Der Spiegel dergisinin, askeri kampta eğitim alan ve verenlere dayandırdığı haberine göre Ürdün'ün güney ve doğusunda Özgür Suriye Ordusu için açılan kamplarda son üç ayda 200 kişiye savaş eğitimi verildi. Yakın dönemde ise 1200 Özgür Suriye Ordusu militanına savaş eğitimi verilmesi planlanıyor.
 
Der Spiegel, haberinde ayrıca  askeri kamplarda 12 ayrı birlikten oluşacak 10 bin kişiye askeri eğitim verileceğini, bu kişilerin aşırılık yanlısı İslamcıları sahadan uzaklaştırmak için mücadele edeceğini belirtti.
 
İngiliz Guardian gazetesinde yer alan habere göre ise Ürdün'deki askeri eğitime, Amerika'nın yanı sıra Fransız ve İngiliz subaylar da katıldı.
 
Gazeteye açıklamalarda bulunan askeri eğitmenlerden birisi, "Ürdün  devletinden Selefilerin Suriye'ye geçmesine engel olmalarını istiyoruz" dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.