Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Ahmedinejad'dan, Chavez'e Veda

Venezüela devriminin önderi ve Devlet Başkanı Hugo Chavez için düzenlenen resmi cenaze töreni, Chavez'in hayatı gibi devrimci oldu. 

09 Mart 2013
Ahmedinejad'dan, Chavez'e Veda

Törene, 33'ü devlet başkanı olmak üzere 55 ülke temsilcisi katıldı. Milyonlarca Venezüelalı, Chavez'in naaşının bulunduğu Hap Akademisi'nin önündeki meydanda, dev ekranlardan töreni izledi.

Önce ayin düzenlendi. Ardından konuşmalara geçildi. İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad, protokol kurallarını yerle bir etti. Ahmedinecad, Chavez'in naaşının yanına geldi. Muhafızlarla birlikte Chavez'in cenazesinin yanında nöbet tuttu. Ahmedinecad, bir elini tabutun üstüne koydu, diğer elini de yumruk yapıp havaya kaldırdı ve Chavez'i devrimci bir selamla son yolculuğuna uğurladı. İran Cumhurbaşkanı, salondaki dünya liderleri tarafından alkışlandı.

Atalay: 'Chavez'in ölümü Latin Amerika'yı adeta salladı'

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez'in ölümünün Latin Amerika'yı sarstığını belirterek, törene Türkiye'nin üst seviyede katılım göstermesinin Venezuelalı yetkilileri çok memnun ettiğini belirtti.

Atalay, Latin Amerika ülkelerinin, Türkiye'nin yürüttüğü ilkeli politikaları yakından takip ettiğini söyledi.

Yakalandığı kanserden kurtulamayarak vefat eden Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez'in başkent Caracas'taki resmi cenaze törenine katılan Atalay, törenin ardından AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Chavez'in hem kendi ülkesinde hem de özellikle Latin Amerika'da ve hatta kıta ötesinde ismini duyurmuş, önemli liderlerden biri olduğunu belirten Atalay, 'Politikalarını, görüşlerini hepten paylaşmayabilirsiniz ama belirgin bir mücadele adamı, ilkeleri olan ve o ilkeleri için mücadele eden, ittifaklar kuran bir insandı' dedi.

Atalay, Chavez'in cenaze törenine özellikle Latin Amerika ülkelerinin hemen hepsinin devlet başkanı ya da başbakan seviyesinde katıldığına, kıta ötesinden de ciddi düzeyde katılımın olduğuna dikkat çekerek, 'Chavez'in ölümü Latin Amerika'yı adeta salladı' ifadesini kullandı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.