Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

İmam Hüseyin (as) Türbesi'nin Zerihi Yenilendi (Foto)

Ehli Beyt'in üçüncü imamı Hz. İmam Hüseyin (as)'ın mübarek türbesinin yeni zerihinin açılış töreni dün Irak'ın mukaddes Kerbela şehrinde düzenlendi. 

07 Mart 2013
İmam Hüseyin (as) Türbesi'nin Zerihi Yenilendi (Foto)

Fars haber ajansının bildirdiğine göre, Hz. Hüseyin'in (as)'ın mübarek türbesinin yeni zerihi 45 gün süren çalışmaların ardından dün İran ve Iraklı yetkililer ve taklid mercilerinin de katılımıyla eski zerihin yerine yerleştirildi.
 
İmam Hüseyin'in (a.s) yeni zerihinin açılış merasiminde, İslami İran dışişleri bakanı Ali Ekber Salihi ve Anayasayı Kollama Konseyi Sekreteri Ayetullah Ahmet Cenneti de hazır bulundu.

İmam Hüseyin (a.s) yeni zerih konvoyu, 26 Kasım 2012 yılında mukaddes Kum şehrinde yapımının tamamlanmasının ardından İranlı sanatkar ve mühendisler eşliğinde Irak'ın mukaddes Kerbela şehrine doğru hareket etmişti.

Yeni zerih, İran'ın çeşitli şehirlerinden geçerek Mehran sınırından Irak'a ulaşırken, zerihin diğer parçaları da uçakla Irak'a götürüldü.

Bu arada yeni zerihin yapımında 118 kilograma yakın altın ve gümüş kullanılmış bulunuyor ve yeni zerihin dayanıklı olması amacıyla nano teknolojisinden yararlanılmıştır.  


 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.