Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Hocalı Şehitleri Zeynebiye'de Anıldı (Foto)

Hocalı'da şehit edilen Azeri Türkleri, Zeynebiye Camii'nde 28 Şubat Perşembe günü akşam namazının ardından düzenlenen meclisle anıldı. 

01 Mart 2013
Hocalı Şehitleri Zeynebiye'de Anıldı (Foto)

Akşam namazının ardından gerçekleşen programa Zeynebiyeliler'in katılımı yoğun oldu. Program, Ehlibeyt alimlerinden Ş. Ehed Talan'ın, Hocalı Şehitleri için okuduğu Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.
Kuran-ı Kerim'in okunmasının ardından Hocalı Soykırımı ile ilgili hazırlanan sinevizyon gösterisi sunuldu. İbret dolu, yürek yakan kesitler içeren sunumu, Zeynebiyeliler büyük bir ilgi ve gözyaşları ile izledi.

Sinevizyon gösterisi sonrasında Müçteba Atam'ın okuduğu "Gönlüm Karabağ'la" isimli duygu dolu şiiri ile programa devam edildi.

Şehitler için düzenlenen anma meclisi, Ş. Ehed Talan'ın Hz. Ebulfazl Abbas ile ilgili okuduğu mersiye ile devam etti. Okunan mersiyeye gözyaşları ile eşlik eden Zeynebiyeliler Azerbaycan'ın acısına ortak oldular.

Program okunan dualarla sona erdi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.