Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Hocalı'yı Unut(tur)madılar!

Türkiye'nin ve dünyanın bir çok şehrinde Hocalı Katliamı çeşitli şekillerde protesto edildi. 

27 Şubat 2013
Hocalı'yı Unut(tur)madılar!

Dolmabahçe'de çeşitli sivil toplum kuruluşu üyeleri, yıldönümü öncesinde "Hocalı Katliamı"nı protesto etti.

Ermenistan'a bağlı kuvvetlerin Azarbeycan'ın Hocalı kasabasında 26 Şubat 1992 tarihinde toplu olarak sivilleri katletmesi, çeşitli sivil toplum kuruluşları tarafından protesto edildi. Dolmabahçe'de toplanan 150 kişilik grup, "Hocalı için adalet" yazılı pankartlarla Beşiktaş'a yürüdü. Protestoya katılan Asiye Keskin isimli genç kız, katledilen çocukların resimlerini görünce gözyaşlarına hakim olamadı. Hocalı'da hayatını kaybedenler için gözyaşı döktüğünü söyleyen Keskin, "Bugün onları çeşitli etkinliklerle anacağız" dedi.

Beşiktaş Meydanı'nda yapılan basın açıklamasında ,"Maalesef hocalı katliamı Türkiye tarafından katliam olarak kabul edilmemiştir. Bunun biran önce katliam olarak kabul edilmesini istiyoruz. Hocalı'da genç yaşta çocuk yüzlerce kişi tarafından katledildi ama dünya buna sessiz ” denildi.

Grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

İzmir'de HOCALI Yazdılar

İzmir'de yaşayan Azerbaycanlı öğrenciler,Hocalı için adalet istediklerini haykırdı.Öğrencilerden oluşan grup 613 vatandaşın hayatını kaybettiği Hocalı Katliamı'nı unutturmamak için İzmir Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelerek 'Hocalı' yazısını oluşturdu. Öğrencilerin ailelerinin de katıldığı etkinliğe meydandan geçmekte olan bazı Azeri kökenli vatandaşlar da destek verdi. Hocalı Katliamı'nın Çek Cumhuriyet, ABD'nin Teksas eyaleti, Meksika, Pakistan gibi ülkelerin Meclislerinde görüşülerek soykırım olarak tanımlandığını da hatırlatan öğrenciler, bu katliamın Türkiye'de de soykırım olarak tanınmasını istedi.

Fransa'da Darp Edildiler

Fransa'da yaşayan Ermeniler, Fransız Ulusal Meclisi'nde Sumget olayları ve Dağlık Karabağ sorunu ile ilgili yaptıkları bir toplantıda soru soran ve "Bugün Hocalı katliamının yıldönümü" diyen iki Azeri'yi darp etti.

Irkçı Ermeni partisi Federation Revolutionnaire Armenienne Dasnaksutyun üyesi 40 kadar Ermeni, konuşmayı dinlemeye gelen ve 26 Şubat'ın Hocalı katliamının yıldönümü olduğunu hatırlatmak isteyen Paris'teki Azerbaycan Evi'nin idarecisi Mirvari Fataliyeva (29) ve Paris'te öğrenci olan Vüsal Hüseynov (25)'u linç etmeye kalktı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.