Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Şiileri Öldürün!

Irak?ın el Enbar kentinde bazı ülkeler tarafından merkezi hükümete karşı başlatılan gösteriler yayılarak devam ediyor. 

26 Şubat 2013
Şiileri Öldürün!

ABD, Suudi Arabistan, Katar ve  bazı ülkeler tarafından organize edilen Nuri El Maliki karşıtı gösteriler gerçek çehresini de artık alenen göstermeye başladı. En son düzenlenen gösterilerde konuşma yapan hatiplerden birisi protesto gösterilerine katılan göstericilerden Şiilerin yoğun olarak yaşadıkları Irak’ın merkezi şehirlerine ve güneyine giderek Şiileri öldürülmelerini istedi.

Abna'nın haberine göre  Irak’ın Al Rafedain televizyon kanalından canlı olarak yayınlanan protesto gösterilerinde tekbirler arasında konuşma yapan hatip, Şiilerin Mecusi (Ateşperest-dinsiz) olduğunu iddia ederek şunları söyledi:

“Onların evlerine saldırarak hepsini katliam etmek gerekir. Sadece Irak Şialarını değil, İran, Bahreyn ve Katif’e (Arabistan Şialarının yaşadığı kent) giderek tüm dünyadaki Şiaların yaşadığı evlere saldırarak onları katliam etmemiz gerekmektedir!!

Irak Radyosu, göstericiler tarafından sergilenen bu konuşmanın Irak hükümetini yıkmak için açık bir adım olduğunu ve pozisyonlarının netleştiğini belirterek şu ifadeleri kullandı: Bu duruş, failleri tarafından önceden öngörülmüş bir projedir. Suriye’de Beşar Esad’ı devirmek için Suudi Arabistan, Katar ve dostları tarafından adım adım yürürlüğe konulan projenin aynısını şimdi de Irak’ta Nuri el Maliki hükümetini yıkmak için uygulamaya koymaktadırlar.

Savtu’l Irak Radyosu da merkezi Irak hükümetinin sadece gösterileri kontrol altında tutmasının kabul edilemez olduğunu ve daha ciddi adımlar atılması gerektiğini duyurdu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.