Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Siyonist Rejim Şehit Etti

İran Devrim Muhafızları?nın üst düzey bir komutanı, Suriye?de uğradığı suikast sonucu şehit oldu. İran, General Hasan Şateri?nin öldürülmesinden İsrail?i sorumlu tuttu. 

15 Şubat 2013
Siyonist Rejim Şehit Etti

Şateri’nin, 2006’da İsrail ile Hizbullah arasında yaşanan savaşın ardından Lübnan’ın yeniden inşa edilmesinden sorumlu olan İran Yeniden Yapılandırma Komitesi’nin başında olduğu belirtildi.

Komitenin sözcüsü Ramazan Şerif, suikastın ardından yaptığı açıklamada, “Hasan Şateri’nin Siyonist rejime bağlı paralı askerler ve destekçileri tarafından öldürüldüğünü” söyledi.

LÜBNAN ÜZGÜN

İranlı komutan Şateri’nin yolunu gözlerken ölüm haberini alan Lübnanlılar ise büyük üzüntü içinde. Beyrut’un Şii nüfusun yoğun olduğu Dahiyeh mahallesinde, Şateri’nin ölümü büyük üzüntü ve öfkeye neden oldu.

Dahiyeh, yaklaşık bir ay süren çatışmaların ardından büyük hasar görmüştü.  Yerleşimcilerden biri, “O burada çok sevilirdi. 2006’daki savaşın ardından yeniden ayağa kalkmamızı sağlamıştı” dedi.

Bir diğer Dahiyeh sakini, “Burada çok iyi bir iş çıkardı. Mali gücü ve zekası yüksek biriydi. Lübnan’a inşaat şirketleri getirdi... ABD’de Katrina Kasırgası’nın yıktığı yerler hala harabe halinde. Ama Şateri iki yıl içinde her yeri yeniden inşa etti” dedi.

‘MUHALİFLER ÖLDÜRDÜ’

Hizbullah, Daily Telegraph’a yaptığı açıklamada, ‘Şateri’yi uzun zamandan beri tanıdıklarını, uzun süredir suikast için bir hedef oluşturduğunu, bu şüphelere yönelik kişilerin geçmişte tutuklandığını’ belirtti.

Şateri’nin suikastında şüpheler, geçmişte dört İranlı nükleer fizikçiye suikast düzenleyen İsrail’de odaklarırken, Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, ‘Şateri’nin Suriyeli muhalifler tarafından öldürüldüğünü’ öne sürdü.

AFP’ye açıklama yapan örgütün direktörü Rami Abdel Rahman, “Kesin olarak nerede vurulduğunu bilmiyoruz. Ancak Şam’dan Beyrut’a gitmekte olan aracının bir grup muhalif tarafından pusuya düşürüldüğünü biliyoruz” dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.