Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Ahmedinejad:"Devrim Bütün İnsanlığındır"

Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, akşamüstü düzenlenen zafer yıldönümü kabulünde ziyaretçilere seslendi. 

11 Şubat 2013
Ahmedinejad:

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad dün akşamüstü, İslam inkılabının 34. zafer yıl dönümü nedeniyle ziyarete gelen yabancı Büyükelçi, dış temsilcilik yetkilisi ve uluslararası teşkilatlar Delegelerini kabulünde yaptığı konuşmada “İslam inkılabı kuşkusuz tarihi ve tarih yapıcı bir hareket niteliğindedir. Tabi İran’da büyük bir siyasi değişime sebep olması açısından değil de, çok derin ve kalıcı bir insani hareket olması açısından tarihidir” dedi.

Cumhurbaşkanı Ahmedinejad daha sonra “insan nedir” diye bir soru yöneltip konuşmasını şöyle sürdürdü: “İnsan varlık dünyasının en büyük varlığıdır. Her şey insan için yaratıldı. Din de sadece insan içindir. Yani insanı varlık dünyasından çıkarırsak geriye kalan her şey anlamsız kalır. İnsan düşünüp, özgürce karar verebilir, yapabilir veye bozabilir. Kendi kaderini belirleyebilen tek varlıktır insan” diye vurguladı.

Ahmedinejad konuşmasının devamında İslam inkılabından söz ederken “İslam inkılabı insanın kendi insanlık gerçeğine dönmesi yönünde bir harekettir. İslam inkılabı cereyanında kendi özlerine dönen insanlar adalet, bağımsızlık ve özgürlük uğruna sahneye girdiler. Bu insanın kemale doğru hareketinin zemini demektir. Bu açıdan İslam inkılabı bütün insanlığa aittir. Bu inkılabın sadece İranlıları veya Müslümanları ilgilendirdiğini yanlıştır” diye konuştu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.