Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

ZGK Nevruz İçin Toplandı (Foto)

21 Mart Nevruz Bayramı için toplanan Zeynebiye Gençlik Komisyonu, çeşitli konularda fikir alışverişinde bulundu. 

30 Ocak 2013
ZGK Nevruz İçin Toplandı (Foto)

21 Mart Perşembe günü yapılacak olan Nevruz Bayramı programı öncesinde bir araya gelen Zeynebiye Gençlik Komisyonu (ZGK), çeşitli konularda fikir alışverişinde bulundu.

Nevruz öncesinde yapılacak olan alan düzenlemesi, reklam ve afiş çalışmaları, Bacabaca etkinlikleri, Nevruz programının yapılacağı alanın güvenliği ve gençlerin programa yapacakları katkılarla ilgili gündem maddeleriyle başlayan toplantıda, Nevruz Bayramı organizasyonunu üstlenen ATA-DER'le her konuda işbirliği içerisinde olunması kararlaştırıldı.

Toplantının ana gündemini bu yıl Nevruz Bayramı öncesi ilk kez düzenlenecek olan "Nevruz Festivali" oluşturdu. ZCKM arsası yakınlarında düzenlenmesi planlanan "Nevruz Festivali" ile Nevruz Bayramının kültürel simgelerle tam anlamıyla yaşatılması amaçlanıyor.

Nevruz Festivalinde düzenlenecek etkinlikler ile ilgili fikirlerin değerlendirildiği toplantıda, Nevruz Bayramı öncesi 5 akşam boyunca içerisinde çeşitli etkinliklerin, sunulacak slayt gösterilerinin olması, çocuklar için oyun alanları ve aileler için özel kısımların düzenlenmesi fikirleri kararlaştırıldı.

Gündemde olan farklı konulardan biri ise, yine bu yıl ilk kez yapılması planlanan Nevruz Festivali yoluna düzenlenecek uzun kortejler oldu. Bu kortejin içerisinde keçel, köse, dede korkut gibi Nevruz ile özdeşleşen çeşitli kültürel simgelerin olması amaçlanıyor.

Nevruz Bayramı ve Bacabaca'nın coşkulu bir şekilde geçirilmesi için çeşitli fikirlerin de tartışıldığı toplantıda, Nevruz Bayramı  programıyla beraber Bacabaca'nın da geçtiğimiz yıllarda yapılmayan yeni etkinliklerle kutlanması kararlaştırıldı.

Konuyla ilgili görev dağılımının bir kısmının gerçekleştirildiği toplantı yakın zamanda yeni görev dağılımları için tekrar düzenlenecek.


Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.