Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

İstanbul'da Kutlu Doğum Coşkusu (Foto)

İslam peygamberi Hz. Muhammed (saa) ve onun torunu, İslam fıkhının babası İmam Cafer-i Sadık (as)'ın kutlu doğum günleri, Hz. Peygamber'in (saa) adıyla müzeyyen İkitelli Hz. Resul-i Ekrem (saa) Camii'nde anıldı. 

27 Ocak 2013
İstanbul'da Kutlu Doğum Coşkusu (Foto)

27 Ocak Pazar günü gerçekleşen törene İstanbul'un çeşitli bölgelerinden gelen, programa büyük ilgi gösteren Ehlibeyt dostlarıyla Resul-i Ekrem Camii doldu.

Kutlama törenine, İkitelli Hz. Ebu Talip Camii İmamı Ş. Ali Salman,CABİR Genel Sekreteri H.Ş.Musa Ayaztekin, El Mustafa Üniversitesi Türkiye Müdürü Dr. Resul Abdullahi, Araştırmacı Yazar Kenan Çamurcu ile yüzlerce Ehlibeyt aşığı katıldı.

Hasan Duran'ın sunuculuğunu yaptığı program, Ş. Resul Nur'un Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Kuran-ı Kerim'in okunmasının ardından Resul-i Ekrem Camii İmamı Ammar İlter hoşgeldiniz konuşması yaptı. Bu kutlu günler dolayısıyla başta İmam-ı Zaman (af) olmak üzere, taklit merciilerimize, ulemamıza Özgündüz'e, onun şahsında Ehlibeyt alimlerine ve Ehlibeyt dostlarına tebrik arz ettikten sonra Suriye konusuna değindi. Beşar Esad'ı Şii, Sünni, Alevi diye nitelendirmeye çalışanların mezhep çatışması çıkarma peşinde olduklarını söyledi.

İlter'in konuşmasının ardından Ehlibeyt şairlerimizden Kenan Bayazıt'ın okuduğu "Ya Resulullah" adlı güzel şiiri tüm Ehlibeyt aşıklarına duygusal anlar yaşattı.

Okunan şiirin ardından katılımcılardan Araştırmacı Yazar Kenan Çamurcu Ehlibeyt dostlarına seslendi. Öncelikle kutlu doğum mesajları veren Çamurcu, tüm müslümanları hak ile yaşamaya ve haktan ayrılmamaya çağırdı ve Suriye'de yaşanan insanlık dışı olaylara değindi. Suriye'de yaşanan vahşet ile Suriye halkının zor zamanlar yaşadığını anlattı. Hak ile batıl çatışmasının olduğu Suriye'de İslam'ı parçalamaya çalıştıklarını belirtti. Sözlerine birlik ve beraberlik mesajları ile son verdi.

Çamurcu'nun ardından CABİR Genel Sekreteri H. Ş. Musa Ayaztekin kutlama mesajlarıyla alemlere rahmet olarak gönderilen İslam Peygamberi Hz. Muhammed'in gerçek manada tanınması gerektiğini vurguladı.

Ayaztekin'in anlam dolu konuşmasından sonra Hz. Ebu Talip Camii İmamı H.Ş.Ali Salman günün anlamına binaen mesaj ve tebriklerini ilettikten sonra Allah Resulü'nün nuru ile bütün alemlerin aydınlatıldığını vurguladı. 

H.Ş.Ali Salman'ın ardından , El Mustafa Üniversitesi Türkiye Müdürü Dr. Resul Abdullahi tebriklerini arz ettikten sonra bir kaç cümle ile Ehlibeyt dostlarına seslendi. Peygamberimizi gerçek manada tanımamız gerektiğini ve Hz. Resulullah'ın özelliklerinden bahsetti.

Ehlibeyt aşıkları bu kutlu günde Ehlibeyt'in sevincini paylaşmanın huzuru ve mutluluğuyla Parseller'den ayrıldılar.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.