Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Suriye'nin İçişlerine Rusya Müdahale Ediyor!

Suriye Ulusal Koalisyon Başkanı Muaz el-Hatip, Rusya'yı Suriye'nin içişlerine karışmak ve Suriye halkına ihanet etmekle suçladı. 

29 Aralık 2012
Suriye'nin İçişlerine Rusya Müdahale Ediyor!

Suriye Ulusal Koalisyonu Başkanı Muaz El-Hatip'i müzakere için Moskova'ya davet eden Rusya,  El-Hatip'ten olumsuz yanıt aldı. El-Hatip, Sky News Arapça'ya yaptığı açıklamasında Rusya'yı Suriye'nin içişlerine müdahil olmakla suçladı.
 
Rusya'nın Suriye krizindeki tutumuyla Suriye halkına ihanet ettiğini belirten El-Hatip, "Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, daima Suriye'nin içişlerine müdahil olunmadan Suriye halkının kendi geleceğine kendisinin karar vermesi gerektiğini söylüyor. Fakat Rusya, sürekli olarak Suriye'nin içişlerine karışıyor.
 
Muhaliflerin yaptıkları katliamları gözardı eden El-Hatip, terörist silahların nereden geldiğini değil, Suriye ordusunun silahlarını konu alarak; "Eğer Rusya, Suriye'de siyasi çözüm istemiş olsaydı, masumların katledildiği saldırıları kınardı. Suriye'de işlenen katliamlar, Rusya'nın silahlarıyla işleniyor. Rusya, bu katliamları kınayan net bir açıklama yapmalıdır. Eğer Rusya, Suriye halkıyla ilişkilerinin devam etmesini istiyorsa, Suriye yönetimine karşı net bir tavır takınmalıdır" dedi.

Suriye muhalefetinin Moskova'da toplanmayacağını belirten El-Hatip "Çalışma programının net olması halinde Katar gibi Arap ülkelerinde toplanabilir." diye konuştu.
 
Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Suriye'deki krizin siyasi yolla çözümü için El-Hatip'i Moskova, Kahire, Cenevre ya da başka bir şehirde müzakereye çağırmış, Suriye hükümetinden de muhalefetle diyaloga girmesini istemişti.

YDH

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.