Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Özgündüz: Dünya İsrail ve Ermenistan'a Seyirci (Foto)

Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, 1. Uluslararası Bakü Forumu'nda yaptığı konuşmada dünya ülkelerinin İsrail'in ve Ermenilerin cinayetlerini sadece izlemekle meşgul olduğunu söyledi. 

21 Aralık 2012
Özgündüz: Dünya İsrail ve Ermenistan'a Seyirci (Foto)

APA haber ajansının bildirdiğine göre Azerbaycan Dini Kurumlarla İlgili Devlet Komitesi ile Diyalog ve İşbirliği İslam Konferansı Gençler Forumu ile birlikte düzenlenen teması "Devlet ve Din: Değişen Dünyada Hoşgörünün Güçlendirilmesi" olan konferansta konuşan Özgündüz dünya ülkelerinin İsrail ve Ermenistan'ın cinayetleri karşısındaki duyarsızlığını eleştirerek "Dünya, İsrail ve Ermenistan'ın vahşiliklerini kınamalıdır. Bu tür vahşiliklere karşı gerekli tepkinin verilmesinin vakti gelmiştir" dedi.

Özgündüz sözlerine şöyle devam etti:

"Dünya, İsrail'de Yahudi olmayanlara, Ermenistan'da Ermeni olmayanlara -esasen Azerbaycanlılara- karşı yürütülen planlı cinayetleri sadece izlemekle meşgul. Birleşmiş Milletler'in Güvenlik Şurası Ermenilerin vahşiliklerine, Azerbaycanlıları diri diri yakmasına, çocukları öldürmesine, anne karnında bebelerin süngülenmesine hiçbir tepki vermedi; bugün de yeterli tepki vermemekte.

Ama bu tür hareketleri yapan Azerbaycan ya da Filistinliler olsaydı dünya uluslararası kuruluşları derhal harekete geçerdi."

1. Uluslararası Bakü Forumu'na Türkiye, İran, Mısır, Ürdün, Kuveyt, Malezya gibi İslam ülkeleri ile birlikte İngiltere, Fransa, ABD ve Rusya'dan din adamları ve din üzerine çalışan uzmanlar katıldı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.