Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Gazi?de Barış Zirvesi ?İFA? Edildi (Foto)

İstanbul Süper Amatör Lig'de geçtiğimiz hafta oynanan ve olaylı bir şekilde 2-2 sona eren İFA-Gazi Mahallesispor maçından sonra iki takımın yöneticileri Gazi Mahallesi'nde bir araya geldiler. 

14 Aralık 2012
Gazi?de Barış Zirvesi ?İFA? Edildi (Foto)

Maç 2-2 sona ermişti

İstanbul Süper Amatör Lig 6.grupta mağlubiyet almadan lider durumda bulunan İFA ile alt sıralarda yer alan Gazi Mahallesispor, 08 Aralık 2012 Cumartesi günü Halkalı’da karşı, karşıya gelmiş ve ilk devrede Cengiz’in golüyle üstünlük kuran turuncu-siyahlı ekibe İFA, Muhammet Ali ile karşılık vermiş, Fatih ile yeniden öne geçen Gazi Mahallesispor, Murat Bilgin’in golüne engel olamayınca maç 2-2 sona ermişti.

Gazi Mahallesisporlular darp edilmişti

Türkiye Caferileri Lideri Sayın Selahattin Özgündüz’ün de takip ettiği maçın 80.dakikasında saha dışında olaylar başlamış ve İFA’lı bazı taraftarlar kale arkasında maçı izleyen Gazi Mahallesispor’un Kulüp Genel Sekreteri Ali Rıza Koçyiğit, Kulüp görevlisi Bülent Ocak ve U15 takımın futbolcusu Doğan Güzel’i darp etmiş, Sultangazi ekibinin Teknik Direktörü Mustafa Ocak da, kardeşini kurtarmak isterken elinden yaralanmıştı. 30 dakika süren münferit olaylar Sayın Selahattin Özgündüz’ün araya girmesi ile sona ermişti.

Gazi Mahallesispor açıklamadan vazgeçti

Olaylı maçın ardından Gazi Mahallesi Spor Kulübü oldukça sert bir bildiri hazırlamış ancak İFA Spor Kulübü Yöneticilerinin gerek telefon ile gerekse resmi açıklama ile olaylara sebep olanlara gerekli cezanın verileceğini ifade edip, Gazi Mahallesi Spor Kulübü’nden özür dilemesi ve üzüntülerini bildirmeleri üzerine turuncu-siyahlı ekip kınama yazısı ve bildiri yayınlamaktan vazgeçmişti.

Selahattin Özgündüz emir verdi, İFA özür dilemeye geldi

İFA Spor Kulübü, 5 gündür üzgün olan Gazi Mahallesi Spor Kulübü’ne dün akşam bir ziyaret gerçekleştirdi. Yerel Futbol Sitesinin de davet edildiği ziyarette, Kırmızı-yeşilli Kulübün Başkanı Ali Şahintekin, Kulüp Genel Sekreteri Muhammed Alçiçek, Yönetim Kurulu Üyeleri Adnan Atam, Hüseyin Atam ve İbrahim Güneş’ten oluşan İFA heyetini, Gazi Mahallesispor Genel Sekreteri Ali Rıza Koçyiğit, Futbol Şube Sorumlusu Kenan Çetin ve Yönetim Kurulu Üyesi Casim Çelik karşıladı. İFA Spor Kulübü heyeti olaylı maçın akşamı, Türkiye Caferileri Lideri Sayın Selahattin Özgündüz’ün “gidin, özür dileyin. Olaylara sebep olanları da bulun ve gerekirse onları da Gazi Mahallesine özür dilemeye götürün, kardeşlerimize yapılanları kınadığımızı da söyleyin” demesinin ardından bu ziyaretin gerçekleştiği öğrenildi.

Ali Şahintekin: Şampiyonluk gitseydi de bunlar olmasaydı

Kırmızı-yeşilli Kulübün Başkanı Ali Şahintekin’de yaptığı konuşmada, “1980 yılında çok büyük zorluklarla kurduğumuz, Kulübümüzün kurucularının sadece takımımızın adından dolayı soruşturmalara maruz kaldıkları ve 2.Lig Kulüplerinde bile olmayan bir taraftar kitlemiz ve küfürsüz tezahüratlarımız adımızı ‘örnek taraftarlar” olarak tüm yurtta duyuran İFA’mızın geçmişinde böyle bir olay bulunmamaktadır. Keşke 10 tane şampiyonluk giyseydi de sizin gibi kıymetli dostlarımız üzülmeseydi, buraya sizden ve camianızdan birkaç kendini bilmezin yaptığı yanlıştan dolayı özür dilemek için geldik. İFA camiası olarak olaylardan derin üzüntü duyuyoruz.” dedi.

Yapanların yanına kâr kalmaz!

İFA Başkanı Ali Şahintekin, Gazi Mahallesi Spor Kulübü Yöneticilerinin ellerindeki mevcut fotoğrafları kendilerini göstermesi üzerine de, “bu karede yer alanların birisi hariç diğerleri bizim taraftarımızdır. Kendileriyle gerektiği gibi konuşuldu. Bundan sonra bu tarz olaylara sebebiyet vermelerine asla müsaade etmeyeceğiz. Kendilerini gerekirse Kulübümüzün etrafından da dışlayacağız. Bunlar utanç vesikalarıdır. Camiamız bu olayları tasvip etmemektedir.” şeklinde konuştu.

İbrahim Güneş: Bizler biriz!

İFA Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi ve Türkiye Caferileri Lideri Sayın Selahattin Özgündüz’ün damadı olan İbrahim Güneş, yaptığı konuşmada, “Biz sizinle aynı canı, aynı kanı taşıyoruz. Hepimizin içinde Ehli Beyt sevgisi var. Bizler aşura ilanları ve bildirileri için Gazi Mahallesine geldiğimizde evimize geldiğimizi hissediyoruz. Hocamızın selamı ile geldik, sizin gibi canların üzülmesi bizleri derinden yaralamıştır” ifadesini kullandı.

Koçyiğit: Acıyı bal eyledik!

Konuklarını samimi bir şekilde karşılayan ve yaklaşık 1.5 saat süren görüşmede misafirlerine yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Gazi Mahallesispor Genel Sekreteri Ali Rıza Koçyiğit, “İFA camiası bizim için önemlidir. Biz Halkalı’ya giderken, adeta bayram havasında gittik, orucumuzu tuttuk, kurbanımızı kestik, kardeşlerimizin bulunduğu Halkalı’ya sevinç ile gittik. Spor bir araçtır, toplumun bir araya gelmesi ve insanların yeni dostluklar kurmasını amaçlar. Spor müsabakasında olan mekruh hadiseler camialar arası birliğe ve bütünlüğe zarar veremez. Birkaç kişinin yaptığı menfur saldırıyı İFA camiasına mâl edemeyiz. Biz, Gazi Mahallesispor olarak İFA’ya gönlümüzü açtık, ne zaman arzu ederseniz yeniden konuğumuz olun. Olanları elbette unutacağız, yapılanları hoş karşılamasak da, büyüklerin sözü bizim için çok önemlidir. Hasan Hüseyin Korkmazgil’in şiirinde dediği gibi ‘acıyı bal eylemesini de biliriz’ dedi.

Sezon açılışında karşı, karşıya gelecekler

Ziyaretin sonunda ev sahibi Gazi Mahallesisporlular, konuklarını araçlarına kadar uğurladılar ve teşekkür ederek, Türkiye Caferileri Lideri Sayın Selahattin Özgündüz’e de saygı ve sevgilerini ilettiler. Ayrıca Gazi Mahallesisporlu Yöneticiler, Yerel Futbol’da çıkan habere yaptıkları ve İFA camiasının çok içerlediği yorumu da kendi istekleri ile silmeyi tercih ettiler. İki taraf arasında yeniden kurulan dostluğun temelleri, 2013-2014 sezonun açılış maçlarında iki ekibin yeniden karşı, karşıya gelmesi devam edecek.

HABER: ALİ KEMAL DEMİR - Yerel Futbol

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.