Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

ABD Başkonsolosuna Mersin?de Soğuk Duş!

Amerika'nın Adana Başkonsolosu John Espinoza bir dizi ziyaret için Mersin'deydi. Espinoza CHP İl Başkanlığı'na gitti. İl Başkanı Faruk Akar, Espinoza soğuk duşa uğrattı! 

13 Aralık 2012
ABD Başkonsolosuna Mersin?de Soğuk Duş!

Suriye'yi müdahale için nabız yoklayan ABD Adana Başkonsolosu  CHP başkanlığında soğuk duş yaşadı. CHP Mersin İl Başkanı Faruk Akar, "Diktatör Esad'ı devirmek için Türk hükümeti ile birlikte çalışıyoruz" diyen Amerikan konsolosuna "Bahaneler uyduruyorsunuz!" sözleriyle karşı çıkarak:

"Ürdün'de, Arap emirliklerinde, Yemen'de, Arabistan'da, diktatörden geçilmiyor. Fakat bunların içerisinden birkaç tane alınarak diktatör olarak gösterilerek dünya gündemine getirilmesini pek uygun görmüyoruz." dedi.

Espinoza, CHP İl Başkanı'nın çıkışını teröristleri masum göstererek bastırmaya çalışarak, Akar'a "Esad'ın göstericileri şiddetle yatıştırma ve öldürmeye çalışmasını onaylıyor musunuz?" diye sordu.

CHP İl Başkanı Faruk Akar Espinoza'nın bu hamlesini de boşa çıkararak:

"Dün Libya'daki derleme toplama insanların bugün aynı şekilde Suriye'de olduğuna inanıyoruz. Biz orada çarpışanların halk olduğuna inanmıyoruz, onları Suriyeli olarak görmüyoruz." dedi.

Şaşkına dönen Espinoza, CHP'nin Suriye'ye müdahaleyi desteklemesini beklediklerini söyledi.

Amerika'nın Adana Başkonsolsu Espinoza, Ulusal Kanal muhabirinin "Amerika'nın özgürlük götürdüğü bir ülke var mı?" sorusuna "Anlamadım" yanıtını verdi.

Espinoza'nın CHP'den önce, Mersin Valisi Hasan Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ve MHP İl Başkanı Mahmut Tat, Gazeteciler Cemiyeti'den Ahmet Ünal ile basına kapalı görüşmeler yaptığı belirtildi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.