Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

İslami Uyanış Akademisyenler Konferansı

İslami Uyanış ve Dünya Öğretim Görevleri konferansı İran'ın başkenti Tahran'da başladı. 

11 Aralık 2012
İslami Uyanış Akademisyenler Konferansı

71 ülkeden 700 akademisyenin katıldığı konferansta İslam dünyası ve İslami uyanış konusu ele alınıyor.

İslami Uyanıştan Korkuyorlar

Siyonist rejimiyle mücadele etmek için cihat yapan mücadeleci Filistinlilere teşekkür eden İslam İnkılabı Rehberi, düşmanların İslami uyanışı sözcüsüden korktuklarını söyledi.

İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Seyyid Ali Hamanei İslami Uyanışı ve Öğretim Görevlileri Konferansı’na katılanları kabul etti.

İslam İnklabı Rehberi burada yaptığı konuşmasında, düşmanların İslami uyanıştan korktuklarını, bu sözcüyü kullanmamaya garet ettiklerini, zira ilmi olarak halkı etkileyen İslam’dan korktuklarını ifade eti.

Mücadeleci Filistinlilere teşekkür eden Ayetullah Hamanei, Filistin’in bir kısmıyla Siyonist rejimi arasında savaş çıkacağını ve ateş kes için Filistin tarafından şart koşturulacağını kimse inanmayacaktı. Filistinlilere, Hamas’a ve Cihad’a aferin demek lazım! Ben mücadeleci bütün filistinlilere teşekkür ediyorum”diye konuştu.

Konuşmasının diğer bölümünde Suriye krizine işaret eden İslam İnkılabı Rehberi, “Biz herhangi bir insanın burnundan kan akmasına karşıyız ve acısını hissederiz. Kusur, Suriye’yi iç savaşa ve kardeş kardeşi öldürmeye sürükleyenlerdedir. Müslümanların bütün istekleri şiddetten uzak durark çözülmeli”dedi.

Ahmedinejad: "Amerika ve Avrupa halkına acımalıyız"

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı, “Amerika ve Avrupa halkına acımalıyız çünkü salih olmayan yönetimlere esir düşmüşlerdir”diye konuştu.

Konferanta konuşma yapan İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, İslami uyanışın anlamı siyasi ve ekonomik değişimi olmadığı gibi asıl anlamı insanın kendi gerçeğine dönüşmesi olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, dünya sorunlarının önemli bölümü dünya ekonomisi ve siyasetine el atanlardan kaynaklandığını konuşmasına ekledi.

Konuşmasının bir bölümünde Gazze halkı ve Filistin sorununa işaret eden Ahmedinejad, “Filistine reva görülen zülme karşı olduğumuz ve acıdığımız gibi Afrika sorununa da acımalıyız”diyerek, zulümle mücadele etmenin şart olduğunun altını çizdi.

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı, “Amerika ve Avrupa halkına da acımalıyız çünkü salih olmayan yönetimlere esir düşmüşlerdir”diye konuştu.

Dünya çapındaki İslami uyanışa işaret eden İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı, İslami uyanışın tüm insanlığa ait olduğunu söyledi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.