Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Mescid-i Aksa Müessesesi?nden Kudüs Çağrısı

Emperyalistler, karışıklıklar çıkararak Müslümanların dikkatini Suriye'ye çekerken Siyonist rejim zulümlerine devam ediyor. 

06 Aralık 2012
Mescid-i Aksa Müessesesi?nden Kudüs Çağrısı

Mescidi Aksa Müessesesi Başkanı siyonist İsrail rejiminin Mescid-i Aksa'nın etrafında tünel çalışması yaptığını  bildirdi. Yapılan açıklamada siyonist İsrail'in bu girişimiyle Mescidi Aksa'nın etrafı ve Kudüs kentinin tamamen İslami görünümlerinin imhasının hedeflendiği bildirildi.

Öte yandan Kudüs konusunda uzman araştırmacı Cemal Amr, Kudüs kentinde inşa edileceği ilan edilen Yahudi yerleşim birimlerinin kentin Yahudileştirilmesi projesi kapsamında Kudüs'e vurulacak son darbe niteliğinde olduğunu söyledi.

Filistinli araştırmacı, Kudüs kentinde inşa edileceği duyurulan 3600 yeni yerleşim biriminin 20 bin Yahudi yerleşim birimini kapsayan dev bir projenin ilk adımı olduğunu bildirdi.

Quds Press Ajansı'na konuşan Amr, "Bu proje Ma'ale Adumim Yahudi Yerleşkesi, "E1" Kompleksi, Ğavr El-Ürdün yerleşkeleri ve diğer yerleşkeler ile Kudüs kentini "Büyük Kudüs" adıyla birleştirecek bir yerleşke köprüsü oluşturacak" dedi.

Aynı zamanda Birzeit Üniversitesi'nde akademisyen olarak görev yapan araştırmacı Cemal Amr, projenin Batı Yaka'yı ikiye böleceğini ve Filistinlilerin kullandıkları bazı yolları, özellikle de Vadi En-Nar yolu ile Batı Yaka'yı Ürdün'e bağlayan yolu Yahudi yerleşkelerinin arasında kalacakları için iptal edeceğini, bu nedenle Filistinlilerin alternatif yollar bulmak zorunda kalacaklarını söyledi.

Siyonist askerler Filistinli göstericilere saldırdı

Irkçı rejim İsrail askerleri doğu Kudüs'te Filistinli göstericileri sindirdi. Filistin El Yovm sitesinde yer alan habere göre, Siyonist rejim askerleri dün Doğu Kudüs'te Filistinli göstericilere saldırarak gözyaşartıcı bomba ve gerçek mermilerle göstericileri saldırdılar.Filistinliler Siyonist rejim hapishanelerindeki Filistinli esirleri destek amacıyla gösteri yapmışlardı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.