Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Gökler Huseyn'e Ağladı (Foto)

Halkalı'daki Aşura Meydanı'nda CAFERİDER tarafından düzenlenen "Evrensel Aşura Matem Merasimi"ne ülkemizin ve dünyanın çeşitli bölgelerinden yüz binlerce Huseyn aşığı katıldı, gözyaşları yağmura karıştı. 

24 Kasım 2012
Gökler Huseyn'e Ağladı (Foto)

24 Kasım Cumartesi günü Hz. Muhammed'in torunu Hz. Hüseyin ve 71 kişinin Kerbela'da şehit edilmesinin 1373. yıldönümü nedeniyle Alevi-Caferi, Ehli Sünnet her kesimden Ehlibeyt aşıkları sabah erken saatlerden itibaren Halkalı'da bir araya geldi. Aşura Meydanı'nda düzenlenen tören nedeniyle Halkalı Fatih Caddesi, Papaz Köprüsü Fatih Caddesi istikameti gümrük yolu kavşağına kadar çift yönlü olarak ve Tuna Caddesi ile bağlantı sokakları araç trafiğine kapatıldı. Yağışlı havaya rağmen törene yediden yetmişe katılan vatandaşlar Kerbela'da şehit edilen Peygamberimizin ciğerparesi Hz. Hüseyin ve 71 kişiyi gözyaşları içinde andı. Gazze için Kızılay'a kan bağışı kampanyasında ise yüzlerce ünite kan toplandı.

Anma törenine Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, İran Meclis Başkanı Dr. Ali Laricani, Irak Parlamentosu Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Humam Hamodi, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, MHP Genel Başkan Yardımcısı Atila Kaya,  Eski Adalet Bakanı Şevket Kazan, Eski Kültür Bakanı Namık Kemal Zeybek, CAFERİDER Başkanı Sinan Kılıç, milletvekilimiz Ali Özgündüz, Dünya Caferi Alimler Birliği Başkanı Hasan Karabulut, Ayetullah'il Uzma Seyyid Musevi Erdebili adına H. Seyyid Ali Erdebili, Ayetullah Seyyid Sadık Şirazi'nin temsilcileri, Cem Vakfı Alevi İslam Din Hizmetleri Başkanı Ali Yüce, Alevi Vakıfları Federesyonu Başkanı Doğan Bermek, İran Ankara Büyükelçisi Bahman Hüseyinpur, İstanbul Başkonsolosu Mahmut Haydari, Irak İstanbul Konsolosu, EHDAV Başkanı Ali Yeral, AKAD Başkanı Mehmet Sabahşen, milletvekilleri, belediye başkanları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, gazeteciler, sanatçılar, yabancı misyon şefleri iştirak ettiler.

Ehlibeyt alimlerimizden Ş. Arif Taşdemir'in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan anma töreninde konuşan CAFERİDER Başkanı Av. Sinan Kılıç, katılımcıları selamlayarak tüm İslam alemine taziyelerini iletti. Kılıç'ın ardından katılımcılara seslenen EHDAV Başkanı Ali Yeral Ehlibeyt ve İmam Hüseyin sevgisinde birlik ve beraberlik mesajları verdiği konuşmasında Gadir-i Hum ve Aşura Günü'nün tatil edilmesi taleplerini yineledi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün göndermiş olduğu mesajın okunmasının ardından Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz kürsüye davet edildi.

Merasimde konuşan ve konuşması sık sık Lebbeyk Ya Huseyn sloganlarıyla kesilen Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, İmam Hüseyin ve Aşura'yı gözyaşlarıyla anlattığı konuşmasında camiamızın güncel meselelere ilişkin görüş ve değerlendirmelerini iletti.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Atila Kaya ise İmam Hüseyin'e lebbeyk demek için toplandıklarını vurgulayarak, bu güzide camianın tüm sorunlarının çözülmesi gerektiğinin altını çizdi.

İran Meclis Başkanı Dr. Ali Laricani ise Özgündüz'e teşekkürlerini sunarak başladığı konuşmasında Filistin davası için yardımlarının süreceğini belirterek bölge ülkelerini fitneye karşı uyanık olma yönünde uyardı.

Laricani konuşmasının sonunda dost ve kardeş ülke Türkiye'ye İran İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Hamanei'nin selamlarını iletti.

Irak Parlamentosu Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Humam Hamudi de Özgündüz ve Zeynebiye'ye şükranlarını sunduğu konuşmasında Hz. Peygamber'e ve Ehlibeyt'ine ahit yeniledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in taziye bildiren konuşmasının ardından Zeynebiye Gençlik Tiyatrosu'nun hazırladığı Kerbela faciasını anlatan oyun sergilendi. Gözyaşları içinde izlenen tiyatro gösterisinin ardından katılımcılar sinelerini Huseyn aşkıyla döverek Aşura Meydanı'ndan ayrıldılar.

Zeynebiye Caddesi üzerinde kurulan Zeynebiye gençlerce hazırlanan ihsan kazanlarında on binlerce Ehlibeyt dostuna ihsan yemeği dağıtıldı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.