Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Zeynebiye'de Tasua İzdihamı (Foto)

Aşura Günü'ne sayılı saatler kala Zeynebiye Mahallesi, Tasua Matemi'nde Huseyn aşıklarıyla dolup taşıyor. 

23 Kasım 2012
Zeynebiye'de Tasua İzdihamı (Foto)

Akşam namazından çok önce dolup taşan Zeynebiye Camii Ehlibeyt aşıklarının Tasua Matemine yoğun ilgisi sebebiyle yine yetersiz kaldı. Çeşitli ülkelerden ve şehirlerden Aşura'ya katılmak için iştirak ettiği Tasua mateminde Zeynebiye Camii etrafındaki cadde ve sokaklar doldu taştı.

Zeynebiye Camii İmamı Ş. Hamit Turan'ın kıldırdığı namazın ardından gerçekleşen matem töreninde Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz Tasua hutbesinde Ehlibeyt dostlarına seslendi.

Zeynebiye Camii'ndeki merasim, cami dışından, müştemilatlardan ve internet üzerinden dünyanın dört bir yanından takip edildi. Merasimin ardından Muharrem'in önemli bir geleneği olan Ağ Köynek destesi ritüeli sergilendi.

İlerleyen saatlerde ise "Yasımızda Tek Yürek"  Tasua matemi buluşması CGK öncülüğünde Zeynebiye'de gerçekleşti. Yoğun ilgi gören programa İstanbul'un çeşitli bölgelerinden binlerce genç katıldı.


 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.