Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

İran ve Irak Meclisi Aşura'da!

İstanbul Aşura Meydanı'nda düzenlenecek olan Evrensel Aşura Matem Merasimi'ne İran İslam Cumhuriyeti ve Irak'tan önemli isimler iştirak edecek. 

19 Kasım 2012
İran ve Irak Meclisi Aşura'da!

Caferilik İnancını Tanıtma Araştırma ve Eğitim Derneği (CAFERİDER) tarafından düzenlenen ve UNESCO tarafından dünyaya örnek Aşura Merasimi olarak gösterilen İstanbul Evrensel Aşura Matem Merasimi, bu yıl da dünyanın çeşitli ülkelerinden önemli isimleri İmam Hüseyin (as) mateminde bir araya getirecek.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de davet edildiği törenlere İran ve Irak milletinin üst düzey temsilcileri de iştirak edecek. İran İslam Cumhuriyeti Meclis Başkanı Ali Laricani ile Irak Cumhuriyeti Meclisi Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı ve Irak İslami Yüksek Konseyi Başkan Yardımcısı Dr. Humam Hammudi katılarak önemli mesajlar verecekler.

Ülkemizin her kesiminden yüz binleri, ekranları başında yüz milyonların aynı duygu etrafından birleştiren tören, bölgesel barışa da önemli katkılar sunuyor.

Hammudi: "Zeynebiye'yi örnek alıyoruz"

Irak Parlamentosu Dış İlişkiler Konseyi Başkanı ve Irak İslami Yüksek Konseyi Başkan Yardımcısı Dr. Humam Hamudi, geçtiğimiz yıl Aşura törenlerinden birkaç hafta sonra Zeynebiye'yi ziyaret ederek Halkalı'daki törenlerin kuşatıcı özelliklerini Irak'ta uygulamaya başladıklarını söylemişti:

"Allah tüm Zeynebiyelilerden razı olsun. En iyi tebligatı Zeynebiye yapıyor. Al Forat Tv üzerinden Evrensel Aşura Matem Merasimi'ni izledim. Çok güzel görüntüler vardı. Gelinen nokta çok güzeldir. Irak halkı Şiisiyle Sünnisiyle sizin kuşatıcı duruşunuzu takdir ediyor.

Şii, Sünni ve Alevi katılımın yanısıra, bu kitlelerin temsilcilerinin Aşura mesajlarında ortak yasta buluşmaları çok önemlidir. Biz de bu sene Irak'ta Sünni, Sabii ve Hıristiyan temsilcileri törenlerimize davet etmeye başladık.

Diyanet'in Aşura konusundaki çalışmaları ve açıklamaları takdire şayandır. Özgündüz'ün Irak'la tarihi ilişkileri olması bizim için şanstır."

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.