Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

İsrail: Gazze'ye Saldıracağız

İsrail Başbakanı Netanyahu, Gazze'deki olayları yakından takip ettiklerini söyleyerek saldırıların devam edeceğini söyledi. 

12 Kasım 2012
İsrail: Gazze'ye Saldıracağız

İsrail ordusunun, Gazze'ye yönelik hava saldırılarında ölenlerin sayısı 6'ya yükseldi. İsrail ordusunun dün akşamdan bu yana düzenlediği hava saldırılarında çoğu sivil 6 Filistinli şehid oldu, 38 kişi yaralandı.

Gazze-İsrail sınırının her iki tarafındaki okullarda eğitime ara verildi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze'den İsrail'in güneyine roket saldırıları düzenlendiğini iddia ederek "Saldırılara karşı sert ve saldırgan biçimde karşılık vermeyi sürdüreceğiz." dedi.

Netanyahu, "Dünya şunu anlamalıdır ki İsrail, saldırılar karşısında bir kenarda oturup beklemeyecektir. Hazırladığımız çok yoğun bir saldırıyla cevap vereceğiz. Aynı zamanda Suriye sınırımızda ne olup bittiğini de yakından izliyoruz" diye konuştu.

Filistin: İsrail Özellikle Çocukları Hedef Alıyor

Filistin Sağlık Bakanlığı sözcüsü Dr. Eşref El-Kudra, Siyonist işgal güçlerinin Gazze Şeridi'ni hedef alan son saldırılarında yaralananların işgal güçlerinin kasıtlı olarak gençleri ve çocukları hedef aldığına işaret ettiğini söyledi.

Dr. Eşref El-Kudra, dün konuyla ilgili yayınladığı bildiride, Siyonist işgal liderlerinin ve askerlerinin Filistinli gençler ve çocuklar üzerine kumar oynadıklarını ifade ederek, işgal ordusunun saldırılarının gençler ve çocuklar üzerinde yoğunlaştığını bildirdi.

Siyonist işgal güçlerinin Kasım ayının ilk çeyreğinde düzenlediği saldırılarda ölen ve yaralananlardan çoğunun 13 ile 20 yaş arası olduğuna dikkat çeken El-Kudra, uluslararası topluma ve insan hakları örgütlerine çağrıda bulunarak Siyonist işgal güçlerinin Filistinli gençlere ve çocuklara yönelik planlı saldırılarını durdurmalarını istedi.

Siyonist işgal güçlerinin dün akşamdan itibaren Gazze Şeridi'ndeki çeşitli hedeflere düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı altıya yükselirken, sivil halka yönelik saldırılarda 35'ten fazla kişi de yaralandı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.