Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

İmam Ali Aşıkları Bağcılar'da Buluştu (Foto)

İachaber.com'un bildirdiğine göre, dinin kemale erdiği gün olan Gadir Hum Bayramı İstanbul Bağcılar İmam Ali Camii'nde önemli konukların ve binlerce Ali aşığının katıldığı programla kutlandı. 

05 Kasım 2012
İmam Ali Aşıkları Bağcılar'da Buluştu (Foto)

4 Kasım Pazar günü öğlen namazından sonra gerçekleştirilen kutlama törenine Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, bölge milletvekilimiz Ali Özgündüz, Ehdav Başkanı Ali Yeral, Dünya Caferi Alimler Birliği (Cabir) alimleri ve yurt içinden bir çok değerli isim katıldı.

Programın sunuculuğu Bağcılar'ın eğitimcilerinden Azim Carfi'nin üstlendiği program, Cabir alimlerinden Ş.Resul Nur'un Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Ardından ev sahibi olarak, Dünya Caferi Alimler Birliği (Cabir) Başkanı ve İmam Ali Camii İmamı Ş.Hasan Karabulut katılımcılara hoşgeldiniz konuşması yaparak, bu günde bir arada olmanın önemine ve Gadir Hum gününün önemine değinerek katılımcıların bu mutlu gününü bir kez daha kutladı.

Ehlibeyt meddahlarından İmam Hasan Camii Umut Mehdi gençliğinden Kenan Beyazıt Gadir-Hum adlı şiirini okurken, tüm katılımcılara duygu dolu anlar yaşatarak, İmam Ali (as) ile Peygamberimiz (sav) arasında ki yıkılmaz bağı bir kez daha hatırlattı.

Şiirin ardından, Cabir alimlerinden Ş. Ehed Talan'ın İmam Ali (as) hakkındaki meşiyelerini okuduktan sonra, bizleri kendi yazmış ve seslendirmiş olduğu şiirleri ile yalnız bırakmayan Adıyaman Ehl-i Beyt aşıklarından Mehmet Mavi kendi yazmış olduğu '' El ver bugün sana geldik ya Ali!" isimli şiirini katılımcılar eşliğinde büyük çoşku ile seslendirdi.

Okunan şiir ve meşiyelerın ardından bizleri yaptığımız programlarda yalnız bırakmayan CHP İstanbul milletvekilimiz Ali Özgündüz katılımcılara selamlama konuşması yapmak üzere kursüye çıkarak tüm Ehl-i Beyt dostlarının bu mutlu gününü tebrik etti.

Ardından Bağcılar İmam Ali Camii gençliğinden Gökhan Bayındır'ın İmam Ali (as) hakkında okuduğu meşiye katılımcıların büyük ilgisi ile dinlendi.

Programın bitimine doğru herkesin özellikle konuşmasını beklediği Türkiye Caferileri lideri Selahattin Özgündüz, Gadir Hum gününün önemini ve gündeme ilişkin değerlendirmeler yaptığı konuşması, ilgiyle dinlendi.

Özgündüz'ün konuşmasının ardından Hatay Ehl-i Beyt Vakfı (EHDAV) başkanı Ali Yeral konuşmalarını yapmak üzere kursüye çıkan isim oldu.

Ali Yeral'in konuşmasının ardından Ferec Duası okumak üzere kursiye davet edilen Ş.Hasan Yazar, tüm katılımcıların eşliği ile ferec duası okudukdan sonra programın sonuna gelindi.

iachaber.com

,

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.