Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Zeytinburnu'nda Kudüs Günü (Foto)

Ramazan ayının son cuması Dünya Kudüs Günü çeşitli ülkelerde ve ülkemizde etkinliklerle anıldı. 

18 Ağustos 2012
Zeytinburnu'nda Kudüs Günü (Foto)

17 Ağustos Cuma günü İstanbul Zeytinburnu'ndaki İmam Cafer-i Sadık (as) Camii'nde buluşan binlerce Ehlibeyt dostu, Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz'ün Cuma hutbesini dinlediler.

Özgündüz, sık sık selavatlarla kesilen konuşmasında Kudüs Günü'nün önemine vurgu yaptı.

"Peygamberimiz miraca Aksa'dan yükseldi. İslam dünyası Aksa'yı kaybettiği günden bu yana çöküşe geçti. Tekrar ayağa kalkışımız ve yükselişimiz de Aksa'yı almamızla olacak" diyen Özgündüz dualarla hutbesini tamamladı.

Cuma namazının ardından sloganlar atarak İmam Cafer-i Sadık Camii önünde toplanan kalabalık Siyonizme lanetler yağdırdı.

Zeytinburnu İmam Cafer-i Sadık Camii İmamı Ş. Ahmet Şahinkudüs

'in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan Kudüs Günü töreninde konuşan Zeytinburnu İmam Cafer-i Sadık Camii banisi ve Dernek Başkanı H. Mehmet Tahan: "Kudüs Günü dolayısıyla burada bulunan Türkiye Caferileri Lideri ve siz değerli misafirlere hoşgeldiniz diyorum, Allah bu birlik ve beraberliğimizi bozmasın." dedi.

Daha sonra kürsüye davet edilen Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, programı organize eden İmam Cafer-i Sadık Camii Dernek Başkanı H. Mehmet Tahan, cami imamı Ş. Ahmet Şahin ve dernek yönetimine teşekkür ettikten sonra Kudüs Günü dolayısıyla yaptığı konuşmasında, İlhan Bardakçı'nın Mescid-i Aksa'da nöbet tutan Iğdırlı Hasan Onbaşı'nın hikayesini anlattı.

Özgündüz: " Hasan Onbaşı bayrağı artık Hüseyinlere devretti, bizler de buradan sesimizi yükselterek, uyuyan aslan İslam Dünyası'nın ayağa kalkması çabasındayız. Ümit ediyoruz ki Mescid-i Aksa ve Karabağ'ın azadlığı yakındır. Allah'tan diliyorum ki, bu işgallerin bitmesinde Allah bizi de pay sahibi etsin." dedi.

Daha sonra Ortadoğu'yu kana bulayan diktatörlerin Obama'ya uşaklıklarını anlatan tiyatral gösteriiyle beraber ABD, İsrail ve İngiltere bayrakları yakılarak sloganlar atıldı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.