Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Üniversiteliler İftarda Buluştu (Foto)

Şenlik Tertip Komitesi'nce düzenlenen Zeynebiye'de Ramazan Şenlikleri, Caferider Gençlik Kolları tarafından düzenlenen üniversiteliler için iftar programına ev sahipliği yaptı. 

13 Ağustos 2012
Üniversiteliler İftarda Buluştu (Foto)

Ş. Zafer Kamacı'nın Ramazan Duasıyla başlanan program, CGK Başkanı Sübhan İlter'in konuşmasıyla devam etti.

İlter, gençlik ve gençliğin önemi hakkında yaptığı konuşmasında, gençliğin toplumun temeli ve dinamiği olduğunu vurguladı.

İlter'in ardından CGK'nın öğrencilere destek amacıyla kurduğu evlerden Sakarya Öğrenci Temsilcisi Muhammed Karasu, Sakarya'da sekiz yıl önce Osman Akkar'la başlayan çalışmaların, CGK Evi'yle daha güçlü olduğunu ve özellikle Ramazan Ayı'nda açtıkları stantlarla Ehlibeyt Mektebi'ni tanıtmaya çalıştıklarını, öğrencilerin bir arada olarak daha güzel faaliyetlerde bulunduğunu söyledi.

Muğla Öğrenci Temsilcisi Bilgehan Çinibulak, Muğla'da yirmiye yakın öğrencibolduğunu ve CGK'nın evi ve burslarıyla daha rahat eğitimlerine devam ettiklerini söyledi.

Edirne Öğrenci Temsilcisi Sümeyye Aymaz, yedi öğrenciyle kaldıkları evlerinde hemen her programda etkinlik düzenlediklerini ve bunların zeynebiye.com üzerinden yayınlandığını, Trakya Üniversitesi'nin özellikle bayan öğrenciler için bir çok avantajı olduğunu vurguladı.

Daha sonra Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz gençlere hitap etti. Gençlere eğitimin öneminden bahseden Özgündüz, yapılan her işin, en iyi şekilde yapması gerektiğini, özellikle öğrencilerin alanlarında en iyi derecelere sahip olmasını beklediğini söyledi.

Özgündüz'ün konuşmasının ardından, eğitime verdiği manevi desteğin yanında, CGK tarafından organize edilen burs komisyonuna yaptığı maddi destek dolayısıyla kendisine plaket verildi. CGK'nın kurucularından olan Uz. Dr. Muhammet Taşdemir Özgündüz'e plaketini sunarken, Özgündüz, bu plaketin kendisi için en anlamlı hediye olduğunu, çünkü ne yaptığını bilen kişiler tarafından bilinçli bir şekilde takdim edildiğini söyledi.

Özgündüz'ün ardından Erzurum Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kerem Karabulut sahneye davet edildi. Tarihten örnekler vererek günümüzü değerlendiren Karabulut, gençlerin emperyalizmin oyunları karşısında uyanık olmasını ve çok araştırması gerektiğini söyledi.

Karabulut'a plaketini, eski öğrencilerinden ve CGK Başkanı olan Sübhan İlter taktim etti.

Karabulut'un ardından Düzce Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç Dr. Ernaz Altundağ katılımcılara hitap ederek, özellikle bayan öğrencilerin ümitsiz olmamasını, azimle çalışıldığı sürece başarısız olmanın imkansız olduğunu vurguladı.

Altundağ'a plaketini, yoğun programına rağmen her zaman fedakarlıkla yardım ettiği Zehra Ana Derneği Başkanı Meftune Atam takdim etti.

Daha sonra CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz, gençlerin tek başına bir şey yapamayacağını ve örgütlenmenin önemini vurguladı.

Özgündüz'e plaketini CGK Başkan Yardımcısı Hüseyin Atam takdim etti.

Programa tatili nedeniyle katılamayan Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ekrem Gürel, öğrencilere başarılar dilediği mesajını gönderdi.

Daha sonra burs komisyonuna maadi destek veren gönüllüler tek tek sahneye alkışlarla çağırılarak plaketleri verildi.

Ayrıca bölümlerinde dereceye giren öğrencilere de, burs komisyonunu oluşturan ve hem bursların toplanması hem de bursların yatırılmasında büyük fedakarlık gösteren CGK Eğitim Sorumlusu Orhan Özgündüz birer saat hediye etti.

Programda ayrıca camiamızın iş adamlarından Mikail Göleli önümüzdeki yıl için  beş öğrencimize burs vereceğini bildirdi.

Üniversiteli, üniversite mezunu ve üniversiteye hazırlık öğrencileriyle akademisyenlerimizin bir araya gelmesi nedeniyle halkın da ilgisi büyüktü.

,

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.