Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Şenliklerin Konuğu Hasan Karabulut (Foto)

Şenlik Tertip Komitesi tarafından organize edilen "Zeynebiye'de Ramazan Şenlikleri" programının dünkü konuğu Dünya Caferi Alimler Birliği Başkanı ve Bağcılar İmam Ali Camii İmamı Ş. Hasan Karabulut oldu. 

24 Temmuz 2012
Şenliklerin Konuğu Hasan Karabulut (Foto)

Dünya Caferi Alimler Birliği Başkanı ve Bağcılar İmam Ali Camii İmamı Ş. Hasan Karabulut, Ramazan ayının önemi hakkında yaptığı konuşmasında, sadece yemek ve içmekten değil, nefsin istek ve arzularından da korunulması gerektiğine değindi.

Karabulut: "Ramazan'ın kelime anlamı "Yakan" demektir. Yani günahların yakıldığı aydır bu ay. Eğer bu ayda günahlarımızı affettirememişsek, sadece aç kalmışız demektir.

Yaptığımız her şey Allah rızası için olmalıdır, belki oruç tutarak farzını kurtarmış olabiliriz, ama kabul ettirmek daha önemlidir. Bu da ancak elimizi, gözümüzü, kulağımızı yani bütün organlarımızı günahlardan korumakla olur." dedi.

İlgiyle dinlenen konuşmasının sonunda dinleyicilerin sorularını da cevaplayan Karabulut, Şenlik Tertip Komitesi'ne de bu güzel organizasyon için teşekkür ederim dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.