Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Zeynebiye'den Vahhabi Suud Ailesine Tepki (Foto)

Suud güçlerince yaralanarak kaçırılan Ayetullah Şeyh Nemr Bakır En-Nemr için Zeynebiye Camii'nde Cuma namazı çıkışı protesto düzenlendi. 

13 Temmuz 2012
Zeynebiye'den Vahhabi Suud Ailesine Tepki (Foto)

Zeynebiye Camii'nde kılınan Cuma namazında binlerce kişiye seslenen Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, Vahhabilik tehlikesine vurgu yaparak Şeyh Nemr'in kaçırılmasını kınadı. "Orada planlanarak kaçırılan Şeyh Nemr'in, diri mi yoksa ölü mü olduğu belli değil, şu an onların ellerinde ve O'nun hayatından sorumlular. Bir din adamına karşı bu çirkince, kalleşçe, namertçe ve vahşice girişimlerinin bedelini ödemeliler. Türkiye Cumuhruiyeti Devleti'de bunun hesabını sormalıdır, İslam dünyasının arasına sokulan bu fitneye, bölgeye yayılan bu fitneye dur demesini bekliyoruz."dedi.

Cuma namazı sonrası Zeynebiye caddesinde toplanan halk, Şeyh Nemr'in kaçırılmasını protesto etti.

"Siyonist uşağı Kral Abdullah, Katil Abdullah hesap verecek, Şii-Sünni kardeştir ayrım yapan kalleştir, Heyhat minnez-zilleh, Kahrolsun İsrail, Kahrolsun Amerika" sloganlarıyla yürüyen kalabalık, Vahhabi zihniyeti de, Şii-Sünni ayrımı yaptığı için telin etti.

Ardından basın açıklamasını Dünya Caferi Alimler Birliği (Cabir) başkanı ve Zeynebiye Camii imamı Ş. Hamit Turan yaptı. Şeyh Nemr'i, önce aracına ateş açılarak kaza yaptıran ve daha sonra yaralı halde kaçıran Suud güçlerinin, Hicaz'da Vahhabi anlayışla bütün Müslümanları tekfir eden Suudi ailesinin İslam'ın başına bela olduğunu söyledi. Turan: "Kendileri gibi düşünmeyen bütün Müslümanları kafir olarak gören bu zihniyet, gün geçmiyor ki zulmetmesin, masum insanları zindana atmasın, insanların başlarını halkın önünde kesmesin. Ne yazık ki bunu Kabe'nin hadimi adıyla yapıyorlar, halbuki bunlar Kabe'nin yıkıcısıdırlar." dedi.

Şeyh Nemr'in kaçırılmasını protesto eden halka ateş açan Suud güçlerinin, iki genci şehit ettiklerini bildiren Turan, Suud yönetiminin bu kanlarla boğulacağını söyledi.

Ardından kral Abdullah'ın fotoğrafları yakılarak protesto gösterisi sona erdi.


Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.