Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

İran Petrol Yasağını Deldi

İran'ı ambargo ile yıldırma hayalleri yine boşa çıktı. İran İslam Cumhuriyeti yetkilileri Avrupalı rafineri şirketleriyle görüşerek petrolünün bir kısmını özel bir consorsiyum aracılığıyla satmak için anlaştı. 

08 Temmuz 2012
İran Petrol Yasağını Deldi

Petrol Ürünleri İhracatçıları Birliği'nin (OPEC) İran başkanı Hasan Khosrojerdi; OPEC, İran Merkez Bankası ve İran Petrol Bakanlığı arasındaki anlaşmanın, İran'ın Avrupa'ya petrol ihracına dair Avrupa Birliği yasağını delmede işe yarayacağını açıkladı.

Hasan Khosrojerdi, ''Anlaşmaya göre, İran petrol ihracatının yüzde 20'si bu özel konsorsiyumla yapılacak.'' şeklinde konuşarak, ''İran petrolünün ihracına dair uluslararası kısıtlamalar nedeniyle, petrolümüzü alan ülkelere küçük ayrıcalıklar veya indirimler de tanıyacağız.'' şeklinde konuştu.

Avrupa Birliği ambargosundan önce İran ham petrolünün yaklaşık beşte birini Avrupa'ya satıyordu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.