Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Hz. Ebutalib Camii'nde Matem (Foto)

Hz. Ebutalib ve Hz. Hatice'nin vefatı dolayısıyla İkitelli Hz. Ebutalib Camii'nde düzenlenen programa Ehlibeyt dostları büyük ilgi gösterdi. 

18 Haziran 2012
Hz. Ebutalib Camii'nde Matem (Foto)

Programın sunuculuğunu Hikmet Karaduman'ın yaptığı program, Hollanda Denhaag Ehlibeyt Camii İmamı Ş. İsrafil Demirtekin'in Kuran'ı Kerim tilavetiyle başladı.

Daha sonra Dünya Caferi Alimler Birliği (CABİR) adına kürsüye gelen Ş. Hüseyin Çaça, tebrik ve teşekkürün ardından okuduğu şiirle konuşmasını sonlandırdı.

Ardından Esenyurt İmam Hasan Camii Umut Mehdi Gençlerinden Kenan Beyazıt, okuduğu şiirle duygusal anlar yaşattı.

Şiirin ardından İkitelli Hz. Ebutalib Camii imamı Ş. Ali Salmanlı, Hz. Ebutalib'in çektiği sıkıntıları anlaattığı konuşmasında, Hz. Ebutalib'in Rasulullah uğruna bir ömür adadığını belirtti.

Daha sonra İkitelli Hz. Ebutalib gençlerinden Hasan Laçin'in okuduğu şiir cemaati hüzünlendirdi.

Şiirin ardından Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz kürsüye davet edildi. Hz. Ebutalib ve Hz. Hatice'nin hayatlarından örnekler veren Özgündüz, Emevi ve Haşimi taraflarının belirgin özelliklerini de anlattı. (Konuşma metni ilerleyen saatlerde yayınlayacaktır.)

Özgündüz'ün ardından Hollanda Denhaag Ehlibeyt Camii İmamı Ş. İsrafil Demirtekin'in okuduğu mersiyeyle gözyaşlarına boğulan cemaat, daha sonra okunan sinezanlarla sinelerini dövdü.

Mersiye ve sinezanın ardından program sona erdi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.