Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Zeynebiye'de Mersiye (Foto)

Irak ziyaretinden dönen Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz ve beraberindeki heyette bulunan Seyyid Haşim Erdoğan ve İsrafil Demirtekin Zeynebiye cemaatine seslendi. 

03 Haziran 2012
Zeynebiye'de Mersiye (Foto)

Iğdır Tuzluca İmam Ali Kültür Merkezi Başkanı Seyyid Haşim Erdoğan konuşmasında Irak gezisi için Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz'e, ayrıca havaalanındaki güzel karşılamadan dolayı da Zeynebiyeli gençlere teşekkür etti.  Erdoğan: "Irak gezisinde heyetimize, Zeynebiyelilerin ve liderimizin duruşu nedeniyle büyük ilgi gösterilmiştir. Allah sizlerden razı olsun." dedi.

Avrupa Ehlibeyt Alimleri Birliği üyesi, Hollanda Den Haag Ehl-i Beyt Camii İmamı İsrafil Demirtekin, Avrupa'daki çalışmalardan bahsettikten sonra: "Kim derdi ki Avrupa'da Ehlibeyt dostları bu kadar yükselecek ve devlet tarafından tanınarak haklarını alabilecek? Biz bunu Zeynebiye'den öğrendik, hakkını aramayı ve hakkına sahip çıkmayı Zeynebiye'den öğrendik. Hakkı hak sahibine vermek gerek, değerli liderim diyorum, bir tarihi oluşturmak kadar, o tarihi yaşatmak da önemlidir. Ben 1991'de hacca gittiğimde yaşadığım duyguyu, bugün havaalanında gençlerin salavatla bizi karşıladığı zaman da yaşadım. Bu nedenle sizlere teşekkür ediyorum." dedi.

Ardından Hz. Ali (a.s) mersiyesi okuyarak duygulu anlar yaşatan Demirtekin, cemaati gözyaşlarına boğdu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.