Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Irak ve Pakistan'dan Zeynebiye'ye Ziyaret (Foto)

8 Nisan Pazar günü, Irak Türkmen eski milletvekili Fevzi Ekrem Terzioğlu, ve Sadr grubu alimlerinden Ş. Macit Necefi, Pakistan Diyanet İşleri Başkanlığı Caferi Kürsüsü başkan yardımcısı Seyyid İftihar Huseyn Negavi, Dr. Zahidi Zeynebiye'yi ziyaret etti. 

09 Nisan 2012
Irak ve Pakistan'dan Zeynebiye'ye Ziyaret (Foto)

Pazar günü Zeynebiye'yi ziyaret eden heyeti Dünya Caferi Alimler Birliği başkanı Ş. Hamti Turan ve Ş. Musa Ayaztekin karşıladı. Zeynebiye Camii Derneği'nde bir süre sohbet eden heyet, daha sonra öğle namazı için Zeynebiye Camii'ne geçti.

Namaz sonrası halka hitap eden Pakistan Diyanet İşleri Başkanlığı Caferi Kürsüsü Başkan Yardımcısı Seyyid İftihar Huseyn Negavi, İstanbul'da olmaktan mutluluk duyduğunu belirtirken, Pakistan'la Türkiye arasındaki manevi bağların çok güçlü olduğunu ve böylesi bağlılığın dünyada eşinin olmadığını söyledi. Pakistan Düşünce Derneği olarak 8 kişilik gurupla geldiklerini ve Türkiye'deki samimiyetten ve ilgiden çok memnun kaldıklarını söyleyen Negavi, Müslümanların birliği ve Kudüs'ün özgürlüğüyle beraber, bütün Müslümanların Kudüs'te cemaat namazı kılınacak günlerin yakın olması için dua etti.

Azerbaycan'daki bir programa katılmak üzere giden Sadr Gurubundan Türkmen Eski Milletvekili Fevzi Ekrem Terzioğlu ve Ş. Macit Necefi, Zeynebiye'yi ziyaret etmek için programlarını değiştirerek ve Ş. Necefi'ye hızlı bir şekilde vize alarak Türkiye'ye geldiler.

Terzioğlu konuşmasına bir dörtlükle başladı:

Gül attık dost tarafına
Müminler tarafına
Kerbela'dan gelmişiz
Yüce dağlar delmişiz
Sizlerin şerefine...

Bağa gir, gül dermeye
Dost yoluna sermeye
Kerkük'ten buraya geldik
İnan sizi görmeye

Irak'traki Türkmenler: "Eğer Türkiye'ye gelen Zeynebiye'ye gelmez, Şeyh Selahattin Özgündüz ve Şeyh Hamit Turan'ı görmeden dönerse, bilsin ki Türkiye'ye gitmemiştir." derler. Bizim dualarımız budur ki, bugün burada namaz kıldık, inşallah en kısa zamanda o büyük Zeynebiye'de de namaz kılalım. Türkmenlerin yaşadıkları sıkıntılara da değinen Terzioğlu, işgalciler ve onların uşakları bizi yoketmeye çalışmaktadır,ama biz bu dili ve varlığımızı korumuş ve bu yoldan dönmemişiz.

Daha sonra Sadr grubu tarafından Irak'ta düzenlenecek olan Hz. Fatıma'nın doğum günü programına Seyyid Mukteda El-Sadr'ın bizzat gönderdiği davetiyeyi Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz'e ileten Terzioğlu, Özgündüz'ü mutlaka Irak'a beklediklerini ifade etti.

Ardından Zeynebiye Camii ve Kültür Merkezini ziyaret eden heyet, inşşatın bir an önce tamamlanması için hayır dualar ettiler.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.