Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

İmam Rıza Camii'nde Bacabaca Şenliği (Foto)

Şahintepe İmam Rıza Camii gençleri tarafından organize edilen Bacabaca Şenliği programına Zeynebiyeli gençler ve Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz'de katıldı. 

19 Mart 2012
İmam Rıza Camii'nde Bacabaca Şenliği (Foto)

Şahintepe İmam Rıza Camii'nde düzenlenen Bacabaca Şenliğinde hoşgeldiniz konuşmasını cami imamı Ş. Muhammed Karaduman yaptı. Ş. Yunus Hoca'nın İmam Rıza (a.s.)'ın hadisleriyle yaptığı konuşmasının ardından programa katılan Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, Tevhit inancı ve Hz. Ali (a.s.)'ın lakapları hakkında genel bilgilerden sona, büyük Nevruz programıyla ilgili: "Aşura, dünya çapında nasıl örnek Aşura olarak tescillendiyse, öyle bir Nevruz yapmalısınız ki o da dünyaya örnek olsun. Biz sadece ağlayan bir millet değiliz, sevincimizi de en güzel şekilde yaşamalı ve yaşatmalıyız. Öyle bir program yapın ki, sizden daha iyisini kimse gösteremesin, herkes sizden bir parça almak için uğraşsın." dedi.

Nevruz'un sadece baharın gelişi olarak tanıtılmasının yanlış olduğunu, bu bayramın Ali Bayramı olarak tanıtılması gerektiğini vurgulayan Özgündüz: "En güzel siz olursanız, herkes sizi işaret ederse, o zaman Ali Bayramı olduğunu da kabullenmek durumunda kalırlar." dedi.

Yumurta tokuşturulması ve ikramların ardından program sona erdi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.