Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Şeyh Abdullah İçin Yüzbinler Tek Yürek (Foto)

Brüksel'de molotof kokteyli atılarak kundaklanan İmam Rıza (a.s.) Camii'nde şehit olan Şeyh Abdullah için yürüyüş yapıldı. 

19 Mart 2012
Şeyh Abdullah İçin Yüzbinler Tek Yürek (Foto)

Belçika’nın başkenti Brüksel’de, İmam Rıza (a.s.) Camii'ni basan Fas asıllı iki kişi, camiyi kundaklayarak Şeyh Abdullah Dadouh'u şehit etti, camide bulunan bir kişiyi yaraladı.

Pazar günü cenazesi kaldırılan Şeyh Abdullah için, yüzbinin üzerinde Müslüman yürüyüş yaptı.

Hükumetin slogan atılmaması kaydıyla yürüyüşe izin vermiş olması nedeniyle, sadece tekbir ve salavat ile yürüyüş yapan kalabalık, terörü lanetledi.

Olumsuz hava koşullarına rağmen yüzbinlerce Müslüman, Anderlecht Belediyesi'nin önünden yaklaşık 4 km ötedeki mahkeme binasına kadar yürüdü. 1.5 km'yi bulan yürüyüş kortejinde, Müslümanlar birlikteliğin en güzel örneğini sergiledi.

Mahkeme binasının önünde Şeyh Abdullah için yapılan saygı duruşunun ardından Şeyh Abdullah için dualar edildi.

Şii ve Sünni Müslümanların birlikte düzenlediği yürüyüşte, birlik ve beraberlik çağrısı yapıldı, fitne ve tefrika çıkaranlar lanetlendi.

Belçika Müslüman Temsil Kurumu Başkan Yardımcısı Isabelle Praile, Selefilerden yoğun tehdit alan Anderlecht'teki El-Riza camisinin bir dönem polis tarafından koruma altına da alındığını söyledi.

Bu arada Belçika Başkakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Joelle Milquet, şok edci saldırıyı şiddetle kınadı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.