Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Adıyaman'da Kirli Eller

Adıyaman'da bazı evlerin işaretlendiğini sosyal paylaşım sitesinde yayınlayan CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün iddiası üzerine harekete geçen ekipler, bu iddiayı doğruladı. 

29 Şubat 2012
Adıyaman'da Kirli Eller

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün sosyal paylaşım sitesindeki "Adıyaman'da Alevi evleri işaretleniyor" mesajı internette hızla yayılırken, kentte vali ve emniyet güçleri harekete geçti. Yapılan araştırmaya göre şu an 20'nin üzerinde evde, anlamı olmayan işaretler görülse de, 200'ün üzerinde işaretli ev olduğu iddia ediliyor. Akıllara Maraş katliamını getiren görüntüler, kentte endişe yarattı.


VALİ SODAN: ARAŞTIRIYORUZ

Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, kentte yaşanan olaya ilişkin çok yönlü soruşturma yürütüldüğünü açıkladı. Gazetecilerin konuya ilişkin sorularını yanıtlayan Vali Ramazan Sodan, Adıyaman’ın Türkiye’nin en huzurlu kentlerinden birisi olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:

"Karapınar Mahallesi, Alevi vatandaşlarımızın yoğun olarak oturduğu semtimizdir. Bu mahallede 25- 30 evde karalama şeklinde işaret bırakılmış. Bugüne kadar bu semtte de huzur ve asayiş sorunu yaşanmadı. Bu işaretler çocuklar tarafından da yapılmış olabilir. Hangi maksat ve amaçla yapıldığını bilinmemekle beraber, konuyla ilgili gerekli çalışmalarımızı başlattık. Güvenlik güçlerimiz gerekli incelemeleri sürdürüyor. Gerekli önlemlerimizi aldık, vatandaşlarımızın tedirgin olmasına gerek yok."

Gelişmelerin ardından, Karapınar Mahallesi’nde güvenlik önlemlerini artıran polis olayla ilgili incelemesini sürdürüyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.