Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Şehit Mübariz Unutulmadı (Foto)

Azerbaycan?ın Milli Kahramanı Mübariz İbrahimov, Taksim'deki Büyük Hocalı Mitingi'nde şükran ve minnetle anıldı. 

26 Şubat 2012
Şehit Mübariz Unutulmadı (Foto)

26 Şubat Pazar günü, İstanbul Taksim Meydanı'ndaki Büyük Hocalı Mitingi'nde, Azerbaycan’ın Milli Kahramanı Mübariz İbrahimov da yad edildi.

Zeynebiyeli gençlerin Şehid Mübariz İbrahimov ile ilgili sloganları coşkuyla atıldı. "Şehit Mübariz Yolun Devam Edecek" "Hepimiz Mübariz Erivan'a Gireriz" sloganlarını Taksim Meydanı'nı inletirken, gençler ellerinde Azerbaycan’ın Milli Kahramanı Mübariz İbrahimov'un fotoğraflarını taşıdılar.

7 Şubat 1988 doğumlu Mübariz İbrahimov, 2005 yılında Azerbaycan İçişleri Bakanlığı’na bağlı Özel Kuvvetler Bölüğü`nde, askerlik hizmetini yaparak 2007 yılında terhis olmuştur. 2 yıl sivil hayatında çalıştıktan sonra, 2009 yılı Ağustos ayında uzman çavuş olarak Ordu’ya katılmış; kendi isteği ile Azerbaycan Karabağ cephesindeki, sınır birliğine atanmıştır.

Mübariz, ateşkesi sürekli ihlal eden Ermenilerle çatışma sırasında 19 Haziran 2010 tarihinde gece saat 23.30 civarında tekbaşına 1 km mayın döşeli araziyi aşarak, işgalci Ermenistan Silahlı Kuvvetleri’nin bulunduğu mevzilere ulaştı. Kahramanca çarpışan Mübariz onlarca Ermeni asker ve subayını öldürdü ve Ermeni destek kuvvetleri ile 5 saat, Ermeni silah ve mühimmatını kullanarak çarpıştı.

Mübariz sabaha karşı şehit oldu

Dini ve milli değerlere bağlı bir aileden gelen ve seyit yavrusu olan Mübariz, giderken sadece, “Şehit olursam üzülmeyin. Vatan sağolsun” diye bir mektup bıraktı. Azerbaycan devleti, uzman çavuş Mübariz İbrahimov’u Milli Kahraman ilan etti. İşgalci Ermenistan ise, bu bozgun karşısında sınırdaki tüm komuta kademesini değiştirdi. Yaşadıkları bu şok hezimetten dolayı, şehit Mübariz’in cenazesini Azerbaycan Devleti’ne birkaç ay teslim etmemişlerdi.  Terörist Ermeniler, Mübariz’in cesedinden bile korkmuşlar ki ellerini bağlamışlar ve cesedin üzerinde yaptıkları hakaretleri Rus internet sayfalarında yayınlamışlardı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.