Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

İsrail'in Tehditleri Bizi Korkutmuyor

Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, İsrail'in tehditlerinin psikolojik savaşın bir parçası olduğunu söyledi. 

25 Şubat 2012
İsrail'in Tehditleri Bizi Korkutmuyor

Lübnan İslami Direnişi Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’nun Lübnan’ı vurma tehdidini ciddiye almadıklarını belirterek, Netanyahu’nun tehditlerini “psikolojik savaş” olarak değerlendirdi.

Direniş Haftası münasebetiyle yaptığı konuşmasında Nasrallah, “Lübnan’ı hedef alan tehditkar açıklamalar, psikolojik savaşın parçasıdır. Biz öğretilerimiz gereği, ne Netanyahu’dan ne Barak’tan ne Olmert’ten ne de Halutz’dan korkarız. İstedikleri gibi tehdit etsinler.Geçmişte İsrail, insanların gözünde çok güçlüyken dahi bizi korkutmuyordu. Bugün nasıl korkutsun? Bununla birlikte biz, bu tehditler karşısında uyanık olmak zorundayız” dedi.

Lübnan’daki İslami direnişin Lübnan’ı koruduğunu savunan Nasrallah, “Direniş, 2000 yılında topraklarımızı düşmandan kurtardı, esirlerimizi geri getirdi, halkımız için istikrar ve güven ortamı oluşturdu. Özellikle de 2006 yılında İsrail ve Amerika’nın en tehlikeli projesini çökertti. Bu proje, İsrail’in bölgede en güçlü devlet olarak kalması için bölgeyi paramparça etmeyi hedefleyen Yeni Ortadoğu Projesi’ydi. Direnişimizle ülkemizi koruduk ve her türlü meydan okumaya karşı mücadele ettik” diye konuştu.

Irak’ta meydana gelen bombalı saldırıları eleştiren Nasrallah, konuşmasına şöyle devam etti: “Dün, Bağdat’ta bombalı saldırılar gerçekleşti. Bu, yeni değil. Irak’ta gerçekleştirilen bombalı saldırılarda ölenleri saysak, yüzbinleri bulur. Neden? Irak’ı yıkmak isteyenler kimler? Irak’a fırsat verilse büyük bir devlet olacak. İsrail ise Irak’ın güçlü bir devlet olmasını istemiyor. Amerika ve İsrail Projesi, bir ülkeyi kontrol altına alamadığı zaman, o ülkeyi yıkmak için çalışır, kaos ortamı oluşturur. Bölgemizde meydana gelen her kaosta, İsrail’in parmaklarını aramalıyız. Amerika ve İsrail istihbaratının tekfirci cemaatlerin içine sızdığı herkesçe malumdur.”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.