Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Şahitleri, Katliamı Anlattı (Foto)

Hocalı Katliamı'nın canlı şahitleri, yirmi yıl önce yaşadıkları dehşeti, gece baskınını, sağ kurtulma çabasını ve Ermenilerin cinayetleri sonucu ortaya çıkan vahşeti basın toplantısında anlattılar. 

22 Şubat 2012
Şahitleri, Katliamı Anlattı (Foto)

22 Şubat Çarşamba günü İstanbul Edition Otel'de gerçekleşen basın toplantısında Hocalı'nın canlı şahitlerinin anlattıkları yürekleri parçaladı. 26 Şubat Pazar günü İstanbul'da yapılacak olan Hocalı Soykırımı'nı anma toplantısı için ülkemize gelen Hocalılılar Ermeni masalları karşısında gördüklerini, yaşadıklarını anlattılar.

Yerli ve yabancı basının büyük ilgi gösterdiği toplantıda o kanlı gecenin şahitlerinden Muhammet Şükürov, Alemdar Gulizade, Mehmet Nakiyev ve Zarife Guliyeva; sözlerle anlatılması zor, o tarifsiz acıları dünya basınıyla paylaştılar.

Alemdar Gulizade, konuşmasında Ermenilerin caniliğini tüm çıplaklığıyla anlatırken, özellikle 26 Şubat'ta üç aylık, annesinin karnında olan ve şimdi 20 yaşında, Hocalı ile yaşıt Zarife Guliyeva'nın sözleri katılımcıları ağlattı. Hocalı katliamında, babası ile beraber 22 aile ferdini kaybeden 20 yaşındaki Zarife Guliyeva, Hocalı katliamının 20'inci yıldönümü nedeniyle Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ve Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan'a gönderdiği mektupla gündeme gelmişti.

Şehit babamın gezdiği topraklarda dolaşmak istiyorum, diyen Guliyeva, tüm dünyayı Azerbaycan Türkleri'ne uygulanan çifte standarda karşı duyarlılığa çağırdı. Zeynebiye.com'un da takip ettiği toplantının ardından Hocalı Katliamı'nın canlı şahitleri basın mensuplarının sorularını yanıtladılar.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.