Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Irak Gündemi

Irak parlamentosunun, Başbakanı Nuri el-Maliki?nin talebi üzerine Başbakan Yardımcısı Salih Mutlak?a verilen güvenoyunu geri almak üzere toplanacağı bildirildi. 

21 Şubat 2012
Irak Gündemi

Irak Meclis Başkanı Usame Nuceyfi’ye yakın kaynaklar, siyasi grupların yaptığı baskıya daha fazla dayanamayan Meclis Başkanı Usame Nuceyfi’nin Başbakan Yardımcısı Salih Mutlak’la ilgili güven oylamasını önümüzdeki hafta meclis gündemine getirmeyi kabul ettiğini açıkladılar.

Nuceyfi’nin Salih Mutlak’la ilgili güven oylamasını düzenlenmesi beklenen Ulusal Uzlaşma Konferansı sonrasına ertelemeye çalıştığını belirten kaynaklar, ancak siyasi grupların baskısına dayanamayan Meclis Başkanı Usame Nuceyfi’nin bu konuyu önümüzdeki hafta meclis gündemine getirmek zorunda kaldığını ifade ettiler.

El- Irakiye’nin meclisteki Grup Başkanı Kuteybe el-Cuburi, konuyla ilgili açıklamasında “Milletvekilleri mecliste Salih Mutlak’ın düşürülüp onunla ilgili yasal adımların atılması için oy verecekler. Böylece Irakiye ile Irak Ulusal İttifakı arasındaki gerilim de sona erecek” dedi.

Başbakan Nuri el-Maliki liderliğindeki Hukuk Devleti İttifakı üyesi Ali Şella ise Salih Mutlak’ın artık başbakan yardımcılığında kalmasının mümkün olmadığını belirterek Maliki’den özür dilemesinin bile bir yararının olmayacağını söyledi ve el-Irakiye’ye başbakan yardımcılığı için yeni bir aday sunmasını istedi.

Başbakan Nuri el-Maliki, kendisini diktatör olarak niteleyen Salih Mutlak’tan özür dilemesini talep etmişti.

Tarık El Haşimi: Nuri El Maliki'ye inanmayın!

Hukukun önüne çıkmaya korkan Cumhurbaşkanı yardımcısı Tarık El Haşimi Kuzey Irak'ta yaptığı basın toplantısında 'yargı adil olana kadar dönmeyeceğini' açıkladı.

Irak Yüksek Yargı Şurası, geçtiğimiz kasım ayında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi hakkında terör eylemlerine karışmak suçlamasıyla tutuklama kararı çıkarmış, Tarık Haşimi de Bağdat’taki mahkemeye güvenmediğini belirterek Kürdistan Bölgesel Yönetimi’ne sığınmıştı.

Irak Yargı Sözcüsü Abdussettar Bayraktar, kurulan özel araştırma komisyonunun yaptığı inceleme sonucu Tarık Haşimi’nin himayesinde 150 terör eyleminin gerçekleştirildiğinin kesinleştiğini söyledi.

Katar, sınır ötesi operasyonlarını Irak’a genişletti

Libya isyanına 5 bin kişilik özel kuvvetleriyle katkı sunan Katar’ın Irak aleyhine casusluk yapan bir istihbaratçısının yakalandığı bildirildi.

İslam Times’ın haberine göre Irak güvenlik yetkilileri Irak aleyhine casusluk yapan bir Katar casusunun Bağdat’ta yakalandığını açıkladı.

Şarkiye televizyonu da acil koduyla bildirdiği haberinde Irak güvenlik ve istihbarat güçlerinin Irak aleyhine casusluk yapan bir Katar vatandaşını Bağdat’ın el-Mansur bölgesinde ele geçirdiğini duyurdu.

Iraklı siyasi gözlemciler, Katar ve Suudi Arabistan’ın Amerikan askerlerinin çekilmesinden sonra Irak’ı istikrarsızlaştırmak için silahlı gruplara verdiği desteği arttırdığını öne sürüyorlar.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.