Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Antakya?da Suriye ile Dayanışma Yürüyüşü (Foto)

Çeşitli sivil toplum kuruluşları Antakya?da; ?'Ortadoğu ve Suriye'de Emperyalist Müdahaleye Son Verin'? sloganı altında Suriye ve Cumhurbaşkanı Beşşar el-Esad ile dayanışma yürüyüşü düzenledi. 

20 Şubat 2012
Antakya?da Suriye ile Dayanışma Yürüyüşü (Foto)

19 Şubat Pazar günü gerçekleşen yürüyüşü çeşitli kesimlerden binlerce vatandaş iştirak etti. Antakya’nın merkezinde yürüyen katılımcılar; Suriye ve Cumhurbaşkanı Beşşar el-Esad lehine sloganlar attılar.

Suriye'nin içişlerine her türlü müdahaleye karşı tutumlarını sloganlarla haykıran katılımcılar; Suriye'ye karşı politikaları kınadılar.

Dost ve komşu ülke Suriye ile dayanışma sloganları atan katılımcılar; ABD ve emperyalist güçlerin bölgeyi parçalamak ve zenginliklerini ele geçirmek istediklerini ifade ederek, Türkiye'nin bu planlara uymaması çağrısında bulundular.

Katılımcılar, Suriye bayrakları ve Cumhurbaşkanı el-Esad’ın fotoğraflarına ilaveten üzerinde; 'Suriye, Irak ve Libya gibi olmasın' ifadesinin yer aldığı dövizler de taşıdı.

Yürüyüşte yapılan açıklamada; Suriye'de yaşananların ABD ve İsrail'in yürüttükleri bir plan olduğu vurgulanırken, Türkiye hükümetinin bu plana hizmet eden tutumları protesto edildi.

Suriye halkının bu oyuna gelmeyeceğine inanıldığı vurgulanan açıklamada; Türkiye ile Suriye arasındaki kardeşlik ilişkilerine bir an önce dönülmesi temennisi dile getirildi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.