Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

"Kürdistan Yönetimi Yasaları Çiğniyor"

Irak Başbakanı Nuri el-Maliki Tarık Haşimi?yi Bağdat?a iade etmeyen Kürdistan Bölgesel Yönetimi yetkililerini Irak anayasasını çiğnemekle suçladı. 

20 Şubat 2012

 er-Reşid televizyonuna demeç veren Irak Başbakanı Nuri el-Maliki, Kürdistan Bölgesel Yönetimi yetkililerinin Irak yüksek yargı şurasının hakkında tutuklama kararı çıkardığı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi’yi barındırarak Irak yasalarını çiğnediğini söyledi.

Kürdistan Bölgesel Yönetimi liderlerini Tarık Haşimi’yi Bağdat’a iade etmeye çağıran Başbakan Nuri el-Maliki, “Tarık Haşimi Kürdistan Bölgesinde ne kadar uzun süre barındırılırsa, Kürdistan Bölgesi yetkilileri de o ölçüde suçlamalara maruz kalacaktır” dedi.

Irak Yargı Sözcüsü Abdussettar Bayrakdar, geçtiğimiz hafta Tarık Haşimi hakkındaki suçlamaları araştıran komisyonun “Haşimi’ye bağlı idam mangalarının” Irak’taki 150 terör eyleminde rol aldığını belirlediğini açıklamıştı.

Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani’nin mensubu olduğu Talabani aşireti de Tarık Haşimi’nin Irak mahkemesi yargıçlarından Necmeddin Talabani’yi öldürttüğüne dair ellerinde güçlü kanıtlar bulunduğunu belirterek Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani’den Tarık Haşimi’yi Bağdat’a teslim etmesini istemişti.

Irak’tan Suriye sınırına sıkı denetim

Irak’ın, Suriye’ye kaçak silah ve terörist geçişini engellemek için Suriye sınırındaki güvenlik önlemlerini arttırdığı bildirildi.

Reuters haber ajansı, Irak hükümetinin Suriye’ye kaçak silah ve terörist geçişini önlemek için Suriye sınırındaki güvenlik önlemlerini arttırdığını açıkladığını bildirdi.

El- Kaide Lideri Eymen Zevahiri’nin Suriye’deki yönetim karşıtı eylemleri desteklediğini açıklamasından sonra Irak’taki silahlı örgütlerin Suriye’ye silah ve militan gönderdikleri bildirilmişti.

Amerikan Ulusal İstihbarat Şefi James Clapper de geçtiğimi günlerde senatoda yaptığı açıklamada Irak’tan Suriye’ye silah ve militan geçişinin arttığını belirterek Suriye’deki intihar saldırılarının el-Kaide tarafından gerçekleştirilmiş olabileceğini söylemişti.

YDH

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.