Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

BM, Batı'nın Çıkarları Aracına Dönüştü

Dünya Ehlibeyt Kurulu Genel Sekreteri Hüccet?ül İslam Muhammed Hasan Ahteri, ?Birleşmiş Milletler ve dünyadaki İnsan Hakları Kurumları, Amerika ve Batılıların çıkarları için mevcut olan araçlara dönüşmüşlerdir? dedi. 

19 Şubat 2012
BM, Batı'nın Çıkarları Aracına Dönüştü

Dünya Ehlibeyt Kurulu Genel Sekreteri Hüccet’ül İslam Muhammed Hasan Ahteri, MHA muhabirine verdiği röportajda, “Bahreyn’in savunmasız halkı, uzlaşmacı bir hareketle Al-i Halife aleyhindeki mücadelesini 1 yıldır başlatmış; her kişinin bir oy olduğu haklı hukukunun peşindedir. Ne var ki, Al-i Halife Hükümeti’nin bu süre içinde Bahreyn halkına kurşundan, işkenceden ve kişileri hapse atmaktan başka bir yanıtı olmamıştır” diye belirtti.

Ahteri, Al-i Halife’nin Al-i Suud ile birlikte, şiddete başvurarak Bahreyn’in mazlum ve savunmasız halkına karşılık verdiklerini ve ülke halkını güçsüz bırakmak istediklerini vurguladı.

Dünya Müslümanlarının itirazları, Bahreyn halkına ümit vermektedir

Dünya Ehlibeyt Kurulu Genel Sekreteri Hüccet’ül İslam Muhammed Hasan Ahteri, “Dünyanın çeşitli yerlerindeki müslümanlar tarafından açığa çıkarılan duygular ve sosyal toplumlarda Bahreyn halkı hukukuna ilişkin taleplerin takip edilmesi ülke halkına ümit vermektedir” diye belirtti.

Hüccet’ül İslam Muhammed Hasan Ahteri, “Uluslararası toplumların sessiz kalışı, dünyadaki bu hukuki ve siyasi toplumların Amerika ve yandaşları gibi ülkelerin çıkarlarını sağlamak dışında bir hedefleri olmadığını açıkça tüm dünyaya ispat etmektedir” diye vurguladı.

Ahteri, Birleşmiş Milletler ve İnsan Hakları Kurumları’nın Amerika ve Batılıların çıkarları için birer araç olduklarını belirtirken, “Tüm dünya insanları ve de özellikle bilge kişiler, adı geçen toplumların Bahreyn halkına uygulanan katliamı ve de kadınların saygınlığının ayaklar altına alındığını görmekte iken, hepsinin sessiz kaldıklarını ve de söz konusu haberlerin medyaları tarafından yansıtılmasına yanaşmadıklarının bilincinde olmalıdırlar” diye ekledi.

Dünya Ehlibeyt Kurulu Genel Sekreteri Hüccet’ül İslam Ahteri, “Bahreyn halkı, sadece direniş yoluyla ve de sürekli olarak taleplerini ortaya koymak suretiyle, hak ve hukukunu elde edebileceğini ve bundan başka bir yolun bulunmadığını bilmelidir” diye vurguladı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.