Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Bahreyn Halkı Sokaklarda (Foto)

Bahreyn'de 2011'in şubatında başlayan protesto dalgası, Suudi Arabistan'ın zırhlı araçları ve aralarında Katar'ın da bulunduğu körfez ülkelerinin desteği ile şiddetli bir şekilde bastırılmıştı. 

15 Şubat 2012
Bahreyn Halkı Sokaklarda (Foto)

Olayların yıldönümünde Bahreynli gençler, 14 şubat 2011'de başlayan halk hareketinin yıldönümü münasebetiyle başkent Manama'da Şehitler Meydanı'nda toplanarak, Bahreyn güvenlik güçlerinin Suudi Arabistan güçleri desteğinde halkın gösterilerini şiddet kullanarak bastırmasını protesto etti.

Güvenlik güçleri ise göstericilerin üzerine ateş açtığı ve olayda onlarca kişinin yaralandığı, onlarca kişinin de gözaltına alındığı bildirildi.

Bahreyn güvenlik güçlerinin, Şehitler Meydanı'na akın eden kitlelere, özellikle kadınlar grubunun üzerine göz yaşartıcı gazlar attığı kaydediliyor.

Suudi Arabistan'da gösteri

Suudi Arabistan'da muhtelif bölgelerde halk gösterileri yapıldı.

El Alem kanalının bildirdiğine göre; Suudi Arabistan'da başta ülkenin doğusunda el Katif , el Avamiye ve ed debiye bölgeleri olmak üzere muhtelif bölgelerde düzenlenen gösterilerde, iktidardaki âl-i Suud hanedanlığını protesto etti.

Görgü şahidlerinin bildirdiğine göre, özellikle, Suudi Arabistan güvenlik güçleri tarafından açılan ateş sonucu öldürülen iki kişinin cenaze merasimi gösteriye dönüştü. Cenaze merasimlerine yüz binden fazla kişinin katıldığı ve Suudi Arabistan yönetiminin uygulamaları telin edilerek, yetkililerin istifa etmesi gerektiği dile getirildi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.