Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Mısır Partilerinin İsrail'e Bakışı

Mısır?daki Vefd Partisi, Mısır?la İsrail arasındaki gaz anlaşmasını devam ettirecek her türlü hükümete karşı çıkacağını açıkladı. 

25 Ocak 2012
Mısır Partilerinin İsrail'e Bakışı

Mısır’dan yayın yapan el-Fecr haber sitesinin bildirdiğine göre Vefd Partisi üyesi ve yeni Mısır Parlamentosu Başkan Yardımcısı Muhammed Abdulhalim Davud, mecliste yaptığı ilk konuşmada İsrail’le yapılan gaz anlaşmasının devamını isteyen her hükümetin karşısında kendilerini bulacağını söyledi.

Vefd Partisi milletvekili Muhammed Abdulhalim Davud, Kemal Canzuri hükümetinden 1956 ve 1967 yıllarında İsrail’le yapılan savaşlarda öldürülen 50 bin Mısırlı ile ilgili araştırma yapılmasını talep edeceklerini belirten Muhammed Abdulhalim Davud, ayrıca Sina Yarımadasının İsrail işgali altında kaldığı dönemde buradaki doğal kaynakların İsrail tarafından kullanılmasıyla ilgili olarak da İsrail’den tazminat istenmesini talep edeceklerini söyledi.

İsrail işgali altındaki topraklarla ilgili açıklamalarda da bulunan Davud, “Ummu Raşraş (Eylat) bölgesinin Mısır’a ait olduğuna inanmayan ve buranın yeniden kazanılması için çalışmayan her hükümetin karşısında olacağız. Mescid-i Aksa’nın ve işgal altındaki Filistin topraklarının kurtarılması için çalışmayan her hükümet bizi karşısında bulacaktır” dedi.

Müslüman Kardeşler Camp David’e bağlıyız

Mısır Müslüman Kardeşler Cemaati, Mısır’la İsrail arasında imzalanan Camp David barış anlaşmasına bağlı olduğunu açıkladı.

Mısır’da yayımlanan el-Ehram gazetesine demeç veren Müslüman Kardeşler Başkan yardımcısı Hayret eş-Şatır, dönemin Mısır Cumhurbaşkanı Enver Sedat ile İsrail Başbakanı Menahem Begin arasında imzalanan Camp David barış anlaşmasına bağlı olduklarını açıkladı.

Eş-Şatır, meselelerle ilgili tutumlarını bir tarafa bırakarak sadece İsrail’le imzalananlara değil, imzalanmış tüm anlaşmalara bağlı olduklarını söyledi.

Daha önce imzalanan petrol ve gaz anlaşmalarına ilişkin tutumlarının da bu doğrultuda olduğunu belirten Şatır, “çünkü bütün bu anlaşmalar, kişilerle değil, kurumlarla ilgilidir” dedi.

Parlamentodaki sandalyelerin büyük bir çoğunluğunu kazanan Müslüman Kardeşler bağlı Özgürlük ve Adalet Partisinin hükümeti kurmasıyla ilgili olarak açıklama yapmak için henüz erken olduğunu belirten eş-Şatır, Müslüman Kardeşlerin henüz başbakan adayını belirlemediğini, askeri konsey tarafından belirlenen takvim içerisinde hükümetin 30 Ocak’tan sonra oluşturulacağını söyledi.

YDH

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.