Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Bağcılar'da Büyük Musibet Matemi (Foto)

Hz.Muhammed (s.a.a) vefatının yıl dönümünde, İmam Hasan (a.s) ve İmam Rıza (a.s) şehadetlerinin yıl dönümünde İmam Ali Camii?nde anıldı.  

23 Ocak 2012
Bağcılar'da Büyük Musibet Matemi (Foto)

Bağcılar İmam Ali Camii'nin resmi sitesi iachaber.com'un bildirdiğine göre 22 Ocak Pazar öğlen namazının ardından İmam Ali Camii’ni dolduran Bağcılar halkı, alimimiz H.Hasan Karabulut ve ardından Validehan Camii İmamı Hüccet-ul İslam vel müslimin Seyyid Safavi ‘nin sohbetlerini dinlediler.

İmam Ali Camii’ni dolduran Ehl-i Beyt aşıklarına seslenen Seyyid Safavi şöyle konuştu;

‘’Ehl-i Beyt’in kıymetini bilmemiz için onları tanımalıyız. Ehl-i Beyt’i tanıyan insanların kalbinde, Ehl-i Beyt’in muhabbeti ve sevgisi oluşur. Ehl-i Beyt’i sevenler, onlara karşı muhabbet besleyenler, Ehl-i Beyt’e tabi olmalıdır. Ehl-i Beyt’i ziyaret etmeliyiz. İmkanı olanlar türbelerinde, imkanı olmayanlar camilerinde evlerinde dualarıyla onları ziyaret etmelidirler. İmam-ı Zaman bizim imamımızdır. Onu en az haftada bir defa dua ile ziyaret etmeliyiz. Ehl-i Beyt’e selam gönderin, sizlerin selamını melekler onlara iletir’’ dedi.

Seyyid Safavi konuşmasının sonunda Hz.Peygambere ve Ehl-i Beyt’e cemaatle birlikte selam gönderdi ve konuşmasını tamamladı.

Safavi’nin ardından öğlen ezanını da seslendiren Nasir Müezzin, İmam Mehdi duasıyla ve ardından okuduğu mersiyelerle Ehl-i Beyt aşıklarını göz yaşlarına boğdu.

Maneviyat dolu program dualarla son buldu. Camideki programın ardından bütün misafirlere ihsan yemeği verildi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.