Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Azerbaycan Şehitleri Zeynebiye'de Anıldı (Foto)

Azerbaycan Şehitleri, Kanlı Yanvar Günü'nün 22. yıldönümünde Zeynebiye Camii'nde düzenlenen programla anıldı. 

20 Ocak 2012
Azerbaycan Şehitleri Zeynebiye'de Anıldı (Foto)

19 Ocak Perşembe günü akşam namazının ardından başlayan anma programında Ehlibeyt alimleri Azerbaycan Şehitleri için Kur'an-ı Kerim okudu; Zeynebiye'den şehitlerin ruhuna Fatiha'lar yükseldi.

Programda konuşan Zeynebiye Camii İmamı Ş. Hamit Turan, günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmada şehitlerin önemini anlatarak şunları söyledi:

"Bugün yaşadığımız inancımızda, namazımızda, ibadetlerimizde şehitlerin payı vardır. Onlar bağımsızlığımız için canlarını verdiler. Allah şehitlerimizi İmam Hüseyin (as) ile haşretsin.

Azerbaycan'ımızın üç renkli bayrağı onların sayesinde dalgalanmaktadır. Allah, İmam-ı Zaman (af) gelinceye kadar bizlere bir daha bağımsızlık mücadelesi yaşatmasın. Bu gece okuyacağımız Kur'an-ı Kerim ile Azerbaycan şehitlerini ve ülkemiz şehitlerini anacağız." dedi.

Turan'ın ardından Zeynebiye'den şehitlerin ruhuna selavatlar ve Fatiha'lar yükseldi. Anma programı dualarla sona erdi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.