Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Arap Ülkeleri Suriye?ye Asker Göndermeli

İşbirlikçi Katar Emiri Hamad bin Halife Al-i Sani, Arap ülkelerinin Suriye?ye askeri müdahalede bulunması gerektiğini söyledi. 

15 Ocak 2012
Arap Ülkeleri Suriye?ye Asker Göndermeli

Amerikan CBS televizyonuna demeç veren Katar Emiri Şeyh Hamad bin Halife Al-i Sani, Arap ülkelerinin Suriye’deki ölümlerin durdurulması için bu ülkeye asker konuşlandırması gerektiğini söyledi.

Muhabirin, “Arap ülkelerinin Suriye’ye askeri müdahalede bulunmasını destekliyor musunuz?” şeklindeki sorusuna Katar Emiri kendisinin Suriye’ye asker gönderilmesini açıkça teklif eden ilk Arap lideri olduğunu söyleyerek cevap verdi.

Öte yandan Katar’da düzenlenen bir konferansa katılan Suriyeli bir muhalif lider, Katar Emiri’nin Suriye’deki rejimin devrilmesi için 100 milyar dolar harcamaya hazır olduğunu açıkladı.

El-Vatan gazetesinin ismini açıklamadığı Suriyeli muhalif lider, Doha’daki Stratejik Araştırmalar Merkezi tarafından düzenlenen konferansta aralarında Katar Emiri Hamad bin Halife Al-i Sani’nin de bulunduğu Katarlı yetkililerle görüştüğünü ve Hamad bin Halife’nin kendilerine 100 milyar dolara da mal olsa Suriye rejimini devirmeyi istediğini söylediğini ifade etti.

Filistin’de yayımlanan haftalık el-Menar gazetesi de Katar Emiri’nin 4 Arap ülkesini Suriye’deki rejim değişikliği konusunda uyardığını ve Suriye’deki rejim değişikliği çabalarına destek vermemeleri durumunda bu 4 Arap ülkesini de rejim değişiklikleri ile tehdit ettiğini yazmıştı.

Mısır’da Katar protestosu

Mısır halkının, Katar’ın ülkelerinin iç işlerine müdahale etmesini kınamak için Kahire’deki Katar büyükelçiliği önünde bir gösteri düzenlediği bildirildi.

 Mısır’da yayımlanan el-Ehram gazetesinin haberine göre Mısır Halk Komiteleri Birliği Cuma günü Katar’ın Kahire’deki büyükelçiliği önünde toplanarak Katar rejiminin Mısır’ın ve diğer Arap ülkelerinin iç işlerine karışmasını protesto etti.

Göstericilerin “Sen Mısırlısın başını dik tut”, “Ey benim Mısır’ım ben senin muhafızınım”, “Kuklalar sana komplo kuruyor”, “el-Cezire’ye Mısır’da yer yok” yazılı pankart ve dövizler taşıdığı bildirildi.

Katar’ın Arap Birliği’nden çıkarılmasını ve Mısır’daki Katar büyükelçiliğinin kapatılmasını isteyen göstericiler, el-Cezire televizyonunu aleyhine de slogan attılar.

Katar’ı; Mısır, Suriye ve Libya’nın iç işlerine karışmakla suçlayan göstericiler, Katar’ın bu müdahaleci tutumunun Mısır’ın ve diğer Arap ülkelerinin stratejik çıkarlarına aykırı olduğunu savundular.

YDH

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.