Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

İran'dan Düelloya Füze Karşılığı

Geçtiğimiz cumartesi gününden bu yana Hürmüz Boğazı'nda tatbikat yapan İran, askeri tatbikat çerçevesinde bölgede uzun menzili bir füze denemesi yapacağını açıkladı. İran'ın ABD'yi provoke etmek için böyle bir girişimde bulunduğu belirtildi. 

31 Aralık 2011
İran'dan Düelloya Füze Karşılığı

İran ile ABD arasında "Hürmüz Boğazı" konusunda başlayan söz düellosu yeni bir boyut kazandı. ABD, Hürmüz Boğazı'nda 10 günlük bir askeri tatbikat yapan İran'a karşı ABD savaş gemilerini bölgeden geçirdi. ABD'nin bu hamlesine Tahran'ın cevabı gecikmedi.

Fars haber ajansına açıklama yapan İranlı amiral Mahmud Mussavi, tatbikat çerçevesinde cumartesi günü (bugün) Hürmüz Boğazı'nda uzun menzilli füze deneyeceğini açıkladı.

Mussavi, "İran deniz kuvvetleri cumartesi günü İran Körfezi'nde uyguladığı askeri tatbikat çerçevesinde birçok füze denemesinin yanı sıra, uzun menzilli bir füze denemedi de yapacaktır" dedi.

Velayet-90 askeri tatbikatının üçüncü ve son aşaması bu sabah kısa ve uzun menzilli füze atışları ile başladı.

Karadan denize fırlatılan çeşitli kısa ve uzun menzilli füzelerin yanı sıra, denizden denize ve denizden havaya fırlatılan füzeler de tatbikatın yeni aşamasında devreye giriyor.

Denizaltılarından torpido atışları ve yine omuzda taşıyarak fırlatılan füzeler, tatbikatın bu aşamasının önemli bölümlerinden oluşuyor.

Velayet-90 askeri tatbikatı 2 Ocak 2012'de sona erecek.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.