Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Hz. Masume Medresesi Başkanı Kazimî Vefat Etti (Foto)

Mukaddes Kum Kenti Hz. Masume Kurucu eski Başkanı Hüccetü?l-İslam ve?l-Müslimîn Seyyid Hamid Kazimî geçirdiği ani kalp krizi sonucu vefat etti. 

24 Aralık 2011
Hz. Masume Medresesi Başkanı Kazimî Vefat Etti (Foto)

Abna Haber ajansı’nın bildirdiğine göre, Hz. Masume Medresesi’nin kurucusu ve eski başkanı  Merhum Seyyid Kâzimî, 30.09.1390(21 aralık 2011) Çarşamba sabahı evinde geçirdiği âni kalp krizi sonucu Hakkın rahmetine kavuştu.

Hüccetü’l-İslam ve’l-Müslimîn, Merhum Seyyid Kâzimî, 1360 H. Şemsi(1980) yılları sonları ve 1370(1990)’lı yılların başlarında Hz. Masume Türbesi’nin ve bir kısım hayırsever müminlerin destek ve yardımlarıyla Mubarek Hz. Masume Medresesini kurarak hizmete açmıştır.

Adı geçen medreseden mezun olan din alimleri, gerek dahilde gerek hariçte dînî, kültürel, sosyal ve tebliğ gibi bir çok alanda faaliyet göstermekte ve hizmet vermektedirler.

Merhum Seyyid Kâzimî, aynı zamanda parlak bir ilmî ve kültürel geçmişe sahiptirler.  Newyork ve Ankara’da bulunduğu sıralarda dînî faaliyetlerde bulundu, İmam Ali(a.s) ilmiye medresesinde müdürlük yaptı, Kum ilmi medreselerinin başkan yardımcılığında bulundu, Türkiye’de Kültür Ateşeliği yaptı ve Newyork’ta İslam Merkezi’nin başkanlığını yaptı.

Merhum Kâzimî’nin naaşı Kum kentindeki İmam Hasan Askeri(a.s) camii’nden teşyi edilerek Hz. Masume’nin Haremine getirildi. Burda’da Ayetullahul-Uzmâ Şübeyrî Zencanî’nin imametinde kılınan cenaze namazından sonra “Ali b. Cafer(a.s)” mezarlığında toprağa verildi.

Camiamız adına merhuma Allah'tan rahmet, merhumun oğlu Seyyid Mehdi Kazimî'ye ve aile fertlerine başsağlığı dileriz.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.