Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Edirne?den Kars?a CGK Evleri (Foto)

CGK Meslek Organizasyonu Birimi Sorumlusu Orhan Özgündüz, CGK evleri ve öğrenci bursları çalışmalarını Zeynebiye.com'a anlattı. 

13 Aralık 2011
Edirne?den Kars?a CGK Evleri (Foto)

Ülkemizdeki girişimci, etkin, nitelikli Caferi G.E.N.C'leri biraraya getirmeyi, bundan doğacak potansiyeli mektep adına kullanmayı amaçlayan CGK, anlamlı çalışmalarıyla büyümeye devam ediyor. CGK Meslek Organizasyonu Birimi Sorumlusu Orhan Özgündüz ile bu faaliyetler üzerine konuştuk:

Zeynebiye.com: Burs meselesi yıllardır camiamızda önemli bir eksik olarak dile getiriliyordu. Sizler bu yıl kısa süre içerisinde öğrencilerimizin çoğuna ulaştınız ve 70'e yakın üniversitelimize burs veriyorsunuz. Biz bu çalışmaları anlatır mısınız?

Orhan Özgündüz: Burs verilecek öğrencileri oluşturduğumuz burs komisyonuyla birlikte değerlendirdik. Şahsi fikir veya kanaatler doğrultusunda değil, komisyon olarak kararlar aldık. Bu komisyonun içerisinde gelir düzeyi noktasında toplumda ki aile yapısının geneline vakıf bir kurum olan Zehra Ana Yardımlaşma Derneği temsilcileri var. Üniversitelerde bizi temsil eden Üniversiteli Caferiler grubumuz var. Camiamızdaki eğitimci arkadaşlarımız ve CGK temsilcilerimiz var. Ekim ayı itibariyle başlatılan çalışmalarımızda burs verdiğimiz öğrenci sayısı net olarak 60’tır. Kasım itibariyle 66’ya çıkmıştır, inşallah son görüşmelerle de 70’i geçeceğini tahmin ediyoruz. İkinci dönemde ise bu sayıyı 80’in üzerine taşımayı düşünüyoruz.

Bu noktada Zeynebiye.com’a yine teşekkür etmek istiyoruz. Zeynebiye.com üzerinden Balıkesir’den bir Alevi kardeşimiz değerli başkanımıza telefonla ulaşmış, haberlerinizde bizim çalışmalarımızı görmüş. Selman Hoşer isimli bize ulaşmış ve 5 öğrencimize burs vaadinde bulunmuştur. Böyle anlamlı destekler bizi heyecanlandırıyor ve tetikliyor bir anlamda. Yani yaptığımız çalışmaların bir yerlere ulaştığını görmek ve insanlara da bir hareket kattığını görmek bizim çalışma azmimizi artırıyor.

200’e yakın müracaat var ve ayrıca müracaat da bulunamayan  ve sonradan bize ulaşmaya çalışan kardeşimiz de oldu. Gönül isterdi ki tamamına ulaşabilelim, tamamına el uzatabilelim. Ama oluşturabildiğimiz kaynakla, oluşturabildiğimiz havuzla, yetişebildiğimiz kadarına yetişmeye çalışıyoruz. Bu nokta da diğer kardeşlerimiz bizi bağışlasınlar. Çünkü biz de organizasyona sonradan dahil olmamız sebebiyle çok fazla bir vakit kalmadı, o yüzden burslarımız aksadı, bugüne kadar bekledi.

Aslında biz burs dağıtımına ekim ayının ilk haftasında başlayacaktık. Fakat havuz oluşturulması noktasında bursların maddi anlamda karşılanabilmesi bir süreç gerektiriyordu. İnsanlara ulaşıp bu konuyu anlatıp, bu konunun önemini arz edip, onlardan destek almak için bir süreç gerekiyordu. Bursun ne kadar önemli bir konu olduğunu hepimiz biliyoruz. Burs bu konu da öğrencinin; oradaki özellikle gurbette olan kardeşlerimiz için, hayatını idame ettirebilmesi için kimseye muhtaç olmadan, ağız açmadan idame ettirebilmesi için gereklidir ve çok önemli bir konudur. Bu noktada da inşallah çalışmalarımızı sürdüreceğiz ve buna özel olarak eğer başarabilirsek geliştirebilirsek çeşitli planlarımız var bununla ilgili projelerimiz var. Nasip olursa 20- 30 öğrenciye kendi kendine burs verebilecek seviyeye getirmeye çalışacağız CGK’yı. Ayrıca İnşallah nasip olursa birkaç yıl sonra öğrencilerimiz mezun olduktan sonra bu kuruma bir nevi vefa borcu şeklinde hissedeceği için, bu çalışmaya her biri bir destek katacaktır.

Zeynebiye.com: CGK’nın çok dikkat çeken ve takdir toplayan ev çalışmaları var. Bu konuda bizleri bilgilendirir misiniz? Hangi şehirlerde evlerimiz var?

Orhan Özgündüz: CGK’nın kurulmasının, Zeynebiye hareketinin, değerli liderimizin söylediklerinin tamamını aslında topladığınızda Huseyni dava dediğimiz şeyi oluşturuyor. Bizim bütün bu çalışmalarımız, bütün bunların hepsinin amacı; Huseyni dava’yı yaşatmak.

Bu nokta da gençlerimizin özellikle nitelikli gençlerimizin çeşitli inanç grupları ve ideolojilerde kaybolmasını engellemek, inancını ve kültürünü öğrencilik döneminde sağlıklı yaşatabilmesini sağlamak için burslarımızı ev odaklı oluşturmaya çalıştık. Bu çalışmalar doğrultusunda Kars’ta, Sakarya’da, Edirne’de bir bayan öğrenci evimiz var –tek bayan öğrenci evimiz-, Muğla’da bir evimiz oluştu. Afyon’da iki evimiz var. İstanbul, Kocaeli ve Ankara’da  şuan da çalışmalarımız devam ediyor. Bu noktalarda da belki bu yıl olmasa bile en azından bu yıl alt yapılarını oluşturup önümüzdeki yıl da ev sayısını mümkün mertebe artırmaya çalışacağız.

Şunu da belirtmekte fayda var, dışarıda şöyle bir algı var;  bu evlerimiz de durumu iyi olan kalamaz, ihtiyaç sahibi kalabilir şeklinde. Bu evler mektebi amaçlıdır ve herkese açıktır. O evlerde kalan ve durumu iyi olan kardeşimiz bursa müracaat etmiyorlar. Etse bile biz orada sadece ihtiyaç sahibi olana veriyoruz, ötekini ayrı tutuyoruz. Zaten çok şükür gençlerimizin hepsinin gönlü de, gözü de toktur. İhtiyacı olmayanlar bize müracaat etmez zaten.

Biz ihtiyaç sahiplerini sıralamaya koymaya çalıştık kendimizce. İnşallah başarılı olmuşuzdur. Çünkü ben hiçbir kardeşimizin bu noktada mazlum olmasına sadece benim değil  hiçbirimizin gönlü razı olmaz. Biz bu konuda yüzde yüz hakkaniyeti göz önünde bulundurmaya çalıştık, elimizden geldiği ölçüde. Tüm kardeşlerimiz özveriyle çalıştılar, değerli başkanım olsun, Zehra Ana Derneğimiz olsun , eğitim komisyonun da ki kardeşlerimiz olsun hepsi bu konuda bir mücadele içerisindeydiler. Kısa sürede çok başarılı bir çalışma çıkardık, emeği geçenlerden Allah razı olsun.

İnşallah bundan sonraki çalışmalarımız da görüldükçe birçok hayırsever vatandaşımızın, gönüldaşımızın bize ulaşacağına inanıyoruz.

Zeynebiye.com: CGK Meslek Organizasyonu Birimi, bu yılki deste çalışmalarını da organize etti. Bu süreci sizden dinleyelim.

Orhan Özgündüz: Bizim Tasua buluşmalarındaki temel amacımız, Hz. Huseyn (as) için sinesini döven kardeşlerimizin hepsinin bir arada olabildiğini ve gerektiğinde bir yerde buluşabildiğini, en uzaktaki kardeşimizin bile aslında bizden ayrı olmadığını, bizim gerektiği zaman onların yanında olduğumuzu göstermekti. Bu konudaki gayretli çalışmalarından ötürü İkitelli Ebu Talip Camii, Ali Ekber Mahallesi Hz. Ali Ekber Camii ve Esenyurt İmam Hasan Camii ve Zeynebiye Camii destelerine ve destebaşlarına çok teşekkür ediyorum. Allah sevaplarını bol etsin. Bunlara özel teşekkür ediyorum, çünkü her üç programa da eksiksiz şekilde katıldılar ve desteklerini sağladılar. İnşallah Tasua buluşmalarını geleneksel hale getirceğiz.

Ben Evrensel Aşura Matem Merasimi’ndeki o deste ihtişamlı deste görüntüsünün aslında bunun bir bereketi olduğunu düşünüyorum.  Her yıl bu konuda biraz sıkıntı vardı, herkes bir arada sine vuramıyordu. Ama bu yıl maşallah üç yüz bin kişi aynı anda sine vurdu. Müşiş bir tabloydu. İnşallah İmam-ı Zaman (af)’ın gönlü bizden hoşnut olmuştur.

Bu arada Tasua günü CGK’nın organizasyonu için sponsorluk eden kardeşlerimize bilhassa teşekkür ediyorum. Gerek maddi katkıda, gerek otobüslerin tahsis edilmesinde ve destelerin eksiklerinin giderilmesi noktasında yardımcı oldular. Bayrak, branda, deste ekipmanlarında bize yardımcı oldukları için CAFERİDER’e teşekkür ediyoruz. Yaklaşık bin kişilik deste ekiplerine yemek veren Esenyurt Belediyesine de teşekkür ediyoruz. Tasua programına resmi temsilci göndererek katılan ve bizi ağırlayan Esenyurt Belediyesi’ne ayrıca teşekkür ediyoruz. Allah emeği geçenleri iki dünyada da İmam Hüseyin’den ayırmasın.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.